Cseresznyét szedni is hívtak egy taxisofőrt Pécsett

Cseresznyét szedni is hívtak egy taxisofőrt Pécsett
Megosztom

Csütörtökön tartotta éves szemléjét Pécs legrégebbi taxitársasága, a Volán Taxi a pécsi Vásártéren. Az átvizsgálás minden tagjuk számára kötelező, és elsősorban az utasok elégedettségét hivatott megőrizni. Minden kocsi jól vizsgázott.

Azt talán mindenki tudja, hogy az utasszállítással foglalkozó járművekre szigorú szabályok vonatkoznak, amelyeket országos szinten ellenőriznek a különböző hatóságok. Ilyen például a KPM vizsga, a gyakoribb, évenkénti forgalmi engedély beszerzése, valamint a NAV és a Fogyasztóvédelem ellenőrzései.

A társaság azonban nem elégszik meg ezekkel a szabályozásokkal, önszorgalomból minden évben szemlére hívja tagjait, ahol megnézik többek között az autók műszaki állapotát, a papírok érvényességét illetve a kocsik tisztaságát is.

Kovács József ügyvezető kérdésünkre elmondta, hogy számukra az utasok elégedettsége, biztonsága a legfontosabb, így ezzel az akciójukkal is ennek próbálnak maximálisan eleget tenni, hiszen nagy a verseny az utasokért, és tudják, hogy akár egy rossz élmény alapján is negatívan ítélhetik meg a céget.

Ottjártunkig a szemlén mindenki jól vizsgázott, csupán egy esetben kellett figyelmeztetni az egyik sofőrjüket, hogy a napokban lejárt a jogosítványa. Akik az adott napon esetlegesen nem tudtak eleget tenni a felülvizsgálatnak, azokat egy másik időpontban kötelezik majd erre.

Érdekesség, hogy tudomásunk szerint Pécs az egyetlen olyan város hazánkban, ahol maximalizálva van a taxisok száma, így garantálva a minőséget mind az utasok, mind a munkavállalók számára.

Nem mindennapi élményeikről, utasaikról is kérdeztük a sofőröket. Volt akit nem fuvarhoz kértek, hanem cseresznyét szedni hívtak ki, de olyan történet is akadt, amikor egy havas téli napon a bajba jutott autósnak kellett segíteniük – megvásárolták neki az útszóró sót és segítettek kikeveredni a fagyos útszakaszról.

A Volán Taxi

A szolgáltató közel 70 éves múltra tekint vissza, jelenleg 143 autóval vannak napi szinten szolgálatban, és igyekeznek lépést tartani a legújabb irányzatokkal. Autóik tablettel vannak felszerelve, kifejlesztettek egy taxirendelő mobilapplikációt, valamint hamarosan a képen látható új, modernebb megjelenésű matricákat is megkapják az autóik.

Azt is megtudtuk, hogy a szolgáltató legidősebb, 78 éves tagja nemrégiben ment ténylegesen nyugdíjba, napjainkban pedig 6 női sofőr szeli a logójuk alatt az utakat.

Forrás: bama.hu