Halálra rugdosta a taxist a két fiatal lány, az autóját akarták megszerezni, elképesztő mit műveltek a férfivel

Halálra rugdosta a taxist a két fiatal lány, az autóját akarták megszerezni, elképesztő mit műveltek a férfivel
Megosztom

A 14 éves Andrea és Diana meg akarták szerezni a Rádiótaxinál dolgozó férfi Fordját, ezért elcsalták az erdőbe, ahol előszöt egy műanyag fantás flakonnal ütötték le, majd a kilencvenes években divatos holdjáró cipőikkel addig rugdosták, amíg csak bírták szusszal.

Cipő nélkül a volán mögött

1997. november 21-én péntekre virradó éjszaka a rendőrjárőrök furcsa dologra lettek figyelmesek a Pesti úton. Egy Ford Skorpió típusú taxi vezetője reflektorral hajtott a belváros felé. Amikor megállították, a volán mögött és az anyósülésen is egy fiatal lány ült. Egyiken sem volt cipő, de a lábbelit a rendőrök megtalálták az ülés alatt. Ez az akkoriban divatos „holdjáró” volt, de csurom véresen.

Agyonverték a cingár taxist

Két órával később a két lány beismerő vallomást tett. Eszerint a taxi tulajdonosát, a „Szúnyog” becenévre hallgató, cingár testalkatú G. Jánost agyonverték a ferihegyi repülőtér kerítése mellett fekvő kiserdőben. A brutálisan összevert holttestet a rendőrök hamarosan meg is találták.

Könnyű ellenfél

A 14 éves barátnők, Diána és Anita meg akarták szerezni Szúnyog autóját. Azért esett a választásuk a 29 éves férfire, mert a Rádiótaxinál dolgozó János alacsony és vékony testalkatú volt, így könnyű ellenfélnek gondolták. Diana néhány héttel korábban ismerkedett össze a taxissal, aki köztudottan szerette a nőket.

Szexet ígértek, ráharapott

November 20-án, néhány perccel éjfél előtt telefonhívás érkezett a taxiközpontba, ahol egy fiatal női hang név szerint G. Jánostól rendelt fuvart. A lányok a belvárosból a 17. kerületbe vitették magukat. A ferihegyi repülőtér Rákoshegy felőli részén, egy elhagyatott, erdővel övezett földúton fizetség gyanánt szexuális ajánlattal csalták ki G. Jánost a kocsijából.

A ketchupot sajnálták volna

Egy vízzel töltött műanyag fantás flakonnal leütötték, majd a holdjáró cipőikkel megtaposták és összerugdosták. Ketchupos üveget akartak egyébként fegyverként használni, de egyikük később erról azt mondta, nem akarták elpazarolni a ketchupot, így döntöttek végül a műanyag flakon mellett.

Még a zokniját is lehúzták

A lányok az eszméletlen taxisofőr testét falevelekkel és gallyakkal letakarták, és még a világos színű zokniját is lehúzták, hogy az ne árulja el a holttest elrejtési helyét. Ezután hajtottak el a helyszinről az autóval, amit el akartak adni.

Felsorolni is hosszú a sérüléseit

A felismerhetetlenre vert G. János sérülései között szerepelt sorozat-bordatörés, tüdőroncsolódás, nyelvcsont- és mellhártyarepedés. A szakvélemény szerint a férfi halálát légmell és keringési rendellenesség, továbbá a sérülések hatására kialakult idegrázkódtatás okozta.

Valaki segített nekik?

A taxisok egyenesen kizárták, hogy a két lánynak ne lett volna bűntársa, de a közvélemény is hitetlenkedett. Azt azonban, hogy valaki segített volna a gyilkosoknak, a rendőrség végül kizárta. Andrea és Diana a kihallgatások alatt úgy tűntek, mint akik nem igazán vannak tisztában azzal, hogy mit tettek és hogy ezért milyen büntetés járhat.

Mindketten kezdvezménnyel szabadultak

A gyilkosság idején a két 14 éves lány már büntethető korú volt. Előre kitervelt, nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt ítélték el őket. Andrea 8 év 6 hónapot, Diana 9 évet kapott. Andrea 2003-ban kedvezménnyel szabadult, majd két évvel később azzal került be újra a bűnügyi hírek közé, hogy ismét letartóztatták, mert egy korábbi cellatársával közösen illegális bordélyházat vezetett. Diana 2004-ben szintén kedvezménnyel szabadult.

Megnézhetők az eredeti bűnjelek

A budapesti Rendőrmúzeum megújult kriminalisztikai kiállításán megtekinthető az a fantás flakon, amivel a gyilkosok leütötték a taxist, valamint az eredeti holdjáró cipők is, amikben halálra rugdosták áldozatukat.

Vannak még ilyen újranyitott akták, kattints ide!

Forrás: kekvillogo.hu;
Kiemelt kép: illusztráció – Taxi a 80-as években Budapesten – For
tepan.hu/Kékvillogó-grafika