Hamarosan egy WhatsApp üzenet elég taxirendeléshez

Hamarosan egy WhatsApp üzenet elég taxirendeléshez
Megosztom

Azt tudjuk, hogy Magyarországon a szabályozó szigorítások és egyes gazdasági szektorok tiltakozása miatt nem elérhető az Uber taxiszolgáltatása. A WhatsApp üzenetküldő alkalmazás elérhető ugyan, de nem tartozik a legnépszerűbbek közé. Viszont a világ más részein nem ez a helyzet, hiszen például Indiában nagyon népszerű az Uber, ahogy a WhatsApp is a legnépszerűbb alkalmazások közé tartozik. És most a két applikáció között egy olyan kapcsolat jön majd létre a hatalmas országban, ami az üzenetküldés egyszerűségével ruházza fel az Uber foglalás menetét.

Az Uber ehhez partnerségre lépett a Metával, hogy mostantól az indiai felhasználók akár WhatsApp segítségével is foglalhassanak egy utat az Uberen. Az integráció ilyen formája az első lesz az Uber történetében, és lehetővé teszi majd, hogy úgy rendeljen valaki egy Uber fuvart, hogy nem is tölti le hozzá a cég applikációját. Mindent a WhatsApp chat felületén keresztül lehet majd intézni, a felhasználói regisztrációt, a foglalást és még a pénzügyi elszámolást is. Elsőként Lucknow városában indul el a szolgáltatás.

Uber sofőr
Forrás: uber.com

Viszont ha ott nem merülnek fel komoly problémák, akkor hamarosan más indiai városokban is elindulhat a szolgáltatás. Mivel az országban több mint fél milliárd felhasználója van a WhatsAppnak, ez egyértelműen jó mindkét cég számára, hiszen bővül a WhatsApp szolgáltatások köre, az Uber pedig még több felhasználóhoz tud majd eljutni. Az Uber ígérete szerint aki így foglal majd utat, arra teljesen ugyanazok a biztonsági feltételek vonatkoznak majd, mint azokra, akik az eredeti Uber appot használják.

WhatsApp
Forrás: technokrata.hu

Példának okáért lehetőség lesz majd WhatsAppon keresztül is beszélni a sofőrrel úgy, hogy közben rejtve marad a felhasználó száma. Szintén WhatsAppból lehet majd hozzáférni a sofőr autójának rendszámtáblájához is a foglaláskor, így növelve a biztonság érzését. India nem az első alkalommal kerül az Uber új projektjeinek célkeresztjébe, még 2015-ben itt volt az első olyan város, ahol már készpénzben is lehetett fizetni az utazásokért. Azt nem tudni, hogy hány Uber felhasználó van a hatalmas országban. A WhatsApp indiai helyzetéről itt írtunk akkor, amikor letiltottak 2 millió felhasználót egy hét alatt.

WhatsApp
Forrás: hwsw.hu

Forrás: napmintnap.com