Közlemény a taxis demo kapcsán

Közlemény a taxis demo kapcsán
Megosztom

A mindenki előtt ismert világjárvány országunkat, és ezen belül a taxi üzletág szolgáltatóit sem kímélte az elmúlt 2 év során. Bár jóval kevesebb taxis rója a főváros utcáit, munkájuk is kevesebb van, hiszen a turizmus még korántsem tudott visszaállni a járvány előtti szintre.

Napjainkban szaporodnak a bérkövetelésekkel előálló ágazatok. A korrekció alól nem lehet kivétel a taxi sem, különös tekintettel az utolsó tarifa korrekció (amikor valamiféle fals számítások alapján, a 2013-2017 közötti inflációt nem követve mindösszesen 20 forint korrekciót kaptak a taxisok),  azaz 2017 óta a KSH adatai szerint is 15 % körüli inflációra, a szolgáltatások árának és díjának, de különösen a benzin árának emelkedésére. Az üzemanyagok ára még a jelenleg befagyasztott értéken is 2017-hez képest cca. 40%-kal drágább. Az elmúlt két évben a hasznaltauto.hu kimutatása alapján a taxi szolgáltatás céljára is használható gépjárművek átlagára 2 millió forinttal lett magasabb.

A hatályos szabályozások nem teszik lehetővé, hogy saját hatáskörben gondoskodjunk bevételeink kellő mértékű emeléséről, amely a jelenlegi gondjainkat orvosolhatná.

A fővárosi taxizást szabályozó rendeletek a Fővárosi Önkormányzat hatáskörében vannak, így a mindenkori tarifa megállapítása is. Figyelemmel arra, hogy önjelölt, a szakma aktív dolgozói által el nem ismert és fogadott képviselők huzamosabb ideje képtelenek a Főváros vezetésével dűlőre jutni egy tarifaemelés ügyében, állításaik szerint folyamatos elutasításban van részük, így más lehetőségünk nem nagyon maradt, a jelen megoldást voltunk kénytelenek választani.

Jelenleg a folyamatos áremelkedések ellenére ott tartunk, hogy míg egy BKK vonaljegy 350-450 forint, addig egy, a kényelmi, és nem az alap szolgálatatás kategóriájába tartozó taxi kilométerenként 300 forintba kerül.

Jelenleg a fővárosi taxisok már nem életszínvonaluk emelésén, hanem a talpon maradásért küzdenek, és értetlenül állnak a Főpolgármesteri Hivatal tétlensége és érdektelensége előtt egy olyan helyzetben, amikor a válaszreakció szinte minden szakmában és ágazatban az árak emelkedése és emelése.

A taxis szakmát nem a fuvarszervezők képviselik. A taxis személyszállítás zömében nem alkalmazotti, hanem vállalkozói jogviszonyban zajlik, a fuvarszervezőkkel szerződésben állnak. A fuvarszervezők pusztán telefonszámok és applikációk tulajdonosai, ők ezért szolgáltatási díjat számolnak fel a taxisoknak, ez az úgynevezett tagdíj. Ám nekik sem taxis alkalmazottjaik nincsenek, és nem dolgoznak napi szinten az utcán, így a taxizást terhelő költségekkel és problémákkal sem lehetnek tisztában.

Az úgynevezett érdekvédők, mint Metál Zoltán, Európai Taxis Egyesület és Fuvarozók Országos Demokratikus Szövetsége/Horváth Pál nem hogy nem képviselik a taxisok érdekeit, de támogatottságuk is mérhetetlenül alacsony, a taxisok 95 %-a teljes mértékben elutasítja őket, és sérelmezi, felháborítónak tartja, hogy a fuvarszervezők és nem a taxisok érdekeit igazolhatóan juttatásért végző Metál Zoltán az ő nevükben nyilatkozik és tárgyal.