Újabb taxis demonstráció

Újabb taxis demonstráció
Megosztom

Közleményt kaptunk az újabb taxis demonstrációval kapcsolatban:

2022 február 16 napjára  12 órai kezdettel demonstrációt hirdetnek  a szervezők!

A két héttel ezelőtti demonstráció üzenetét a Városházán nem hallották meg, ezért most közelebb megyünk!

A rendőrséggel való egyeztetés a mai napon lezajlott. A szervezők, a korábbi demonstráción részt vevők és a mostanin megjelenni szándékozók kifejezett akaratának  megfelelően jegyzőkönyvben is rögzíttették, hogy továbbra sem áll szándékunkban a lakosság közlekedésének akadályozása!

12 órától gyülekező a Fővárosi Főpolgármesteri Hivatalnál, egy órakor –engedély még függőben – egy fél perce közös dudálás, hiszen ha valahová megyünk, illik bekopogni.

A Rendőrség a Városház utca – Bárczy István u. – Gerlóczy utcákban biztosítja a demonstráción minél több gépjárművel való megjelenést. Sem buszsávot, sem egyéb megállást nem kértünk, hiszen nem cél a közösségi közlekedés akadályozása, a lakosság életének megnehezítése. Reményeink szerint azért ennél jóval többen leszünk, ezért azt a kompromisszumos megoldást találtuk megfelelőnek, hogy a kijelölt területek megtelését követően a Hősök terén, a már szokásosnak nevezhető, mindenki által ismert módon feltöltjük a helyeket. Így két helyszínen is kifejezhetjük, tudomásra juttatthatjuk nem tetszésünket.

A Hősök teréről egy – egy autóval 4-5 kolléga összeülve, egy autóban érkezhet a városház utcába, amennyiben szeretne részt venni az ott zajló eseményekben, vagy választás szerint marad a téren. Arra figyelemmel, hogy így elég nagy területen szóródunk szét, élő közvetítést fogunk létrehozni, hogy senki ne maradjon le semmiről.

Kérjük, a lehetőség szerint minél többen vegyetek részt a főpolgármesteri épületnél, hiszen az esemény kiváltó oka, hogy a Főpolgármesteri Hivatal pénteki tájékoztatása szerint csak megfelelő szervezeti formában vehetünk részt a tárgyalásokon, ezzel degradálva és figyelmen kívül hagyva több száz szolgáltató érdekét.

A jelenlegi állás az, hogy különféle „érdekképviseletek” és fuvarszervezők a tárgyalások jelenlegi résztvevői, akik az eddigi, egyébként felétek nem publikált, véleményetek meghallgatása nélküli tárgyalásokon mélyen méltánytalan, megalapozatlanul alacsony tarifa igényeket terjesztettek elő.

De részvételük érdekes az alábbiak szerint is.

A BKK honlapjáról: „Budapesten taxitársaságokhoz tartozó szolgáltatók és független szolgáltatók nyújtanak személytaxi-szolgáltatást”

A Főpolgármesteri Hivatal azzal indokolja tárgyalópartnerei tárgyalóképességét, hogy ők a tarifa alkalmazói. Nos, ezt a BKK fenti mondata alapjaiban cáfolja, de ha ez nem lenne elég számukra, nagyon szívesen átadjuk a nálunk összegyűlt, a taxisok nevére szóló számlákat, hogy ha ők alkalmazzák a tarifát, akkor ők is fizessék meg a költségeket.

De visszanyúlhatunk a 2013 évet megelőző tárgyalásokhoz, majd rendeletalkotás idejéhez is, az alábbi sorokkal, idézve a 2013-as fővárosi taxirendelet megszavazása előtt, a fővárosi képviselőknek írt nyílt levél egy részletét, hiszen azokat a szavakat akár ma is írhatnánk.

„Tisztelt Képviselő Úr/Úrhölgy! Ön és képviselőtársai 2013. 03. 27-én minden bizonnyal meg fognak szavazni egy rakás hazugságra épülő előterjesztést. Annak érdekében, hogy utólag ne mondhassák, hogy ezekre a hazugságokra senki nem hívta föl az Önök figyelmét, ezúton szeretném tájékoztatni Önöket az alábbiakról: 1. Finoman szólva is csúsztatás az az állítás, hogy a BKK lefolytatta a szükséges konzultációkat a személytaxi vállalkozások képviseleti szervezeteivel. A valóság ezzel szemben az, hogy a hivatkozott konzultációkon fuvarszervező vállalkozások képviselői, vagy azok taxis érdekvédőként föllépő lobbistái vettek részt. Mindössze egyetlen olyan szervezet képviselte a budapesti taxisokat, amely mögött valós- és ténylegesen taxi gépkocsivezetőkből álló tagság van. A szavazásokon minden jelenlévő fuvarszervező vállalkozás képviselője és lobbistája ugyanolyan súllyal vehetett részt, mint a több száz taxist képviselő szervezet. Fentiek következtében, valamint a taxi gépkocsivezetők és a fuvarszervező vállalkozások között fennálló érdekellentétnek köszönhetően olyan rendelet született, amely aránytalan és súlyos érdeksérelmet okoz a taxisoknak. A beterjesztők többször is hivatkoznak a képviseleti szervekkel folytatott tárgyalásokra, de ez a hivatkozás minden esetben hamis, hiszen nem képviseleti szervekkel, hanem fuvarszervező vállalkozások képviselőivel egyeztettek, akik valamennyien egy-egy szavazatot élveztek, míg a ténylegesen több száz taxist és taxis vállalkozást képviselő szervezet velük szemben szintén csak egyetlen szavazathoz juthatott.”

A történelem ismétli önmagát? Vagy végre képesek vagyunk az érdekeinkért kiállni?

Láthatjátok, nem sok változás történt, és amíg a taxisok nem tudják lerázni magukról ezeket a parazitákat, addig nem is fog történni.  És amit a jelenlegi tárgyalók teljes mértékben figyelmen kívül hagynak: egy tarifa emelésnek nyilvánvalóan lesznek hatásai. Az eddigiek alapján kijelenthető, hogy ezek az ideig-óráig tartó jellemzően negatív hatások rövid időn belül megnyugszanak. másrészt ahhoz, hogy egy tarifaemelés hatásait érezzük is, meg kell védeni a piacunkat.

Ennek fejében az igen erősen elszaporodott feketén szolgáltatókat most már igen időszerű kontrollálni. 2016. év óta megvannak a jogszabályok, megvannak a végrehajtó szervek. Csak éppen – ki tudja, milyen ok miatt – nem hatékonyak. Megoldás tehát lenne, mert már minden adott hozzá, megjegyezzük a tarifa emeléstől függetlenül is.

Látjuk és halljuk, támogatjuk is a kiadásokat csökkentő intézkedéseket is, melyek több csoportban folyamatosan témák. Igen! Ha a tarifaemelésen túl leszünk, együtt kiharcolva és eredményt produkálva eljuthatunk arra a szintre. hogy ezeket is eredményesen tárgyaljuk.

De ehhez, a szerdai napon is végre erőt kell mutatnunk!

Mi ott leszünk…………. És ti?

Jelezni kívánjuk, hogy az elmúlt két hét eredménye közel 600 támogató aláírás. Még nem tudtuk pontosan összeszámolni, de természetesen szerdán visszük magunkkal! Nem Facebook csoport, nem like, hanem valós aláírás. Csak mondjuk!