Ársapka, benzin, taxi

Ársapka, benzin, taxi
Megosztom

Megjelent temérdek cikk a médiában a benzin ársapka elengedését követően. Természetesen a Facebook népe és pár ketyere média megint bazi nagyon okos. Néhány önjelölt érdekvédő már tökéletes boldogsággal fújja a f@szságait, csak hogy szerepelhessen. A kommentek valami csodásak, hűen tükrözik az ország morális állapotát. Mi, biztos, ami fix, megkérdeztük azokat, akik valóban értenek is a szakmához, és akik részt vettek a tarifaemelés tárgyalásaiban a tavasszal. Nyugi, nem egyet, nem kettőt, mindet. Az ő válaszaik alapján született az alábbi felvilágosító cikkecske, amit – reméljük – a hazai pánik-média legalább akkora elánnal oszt meg, mint a hisztikét.

Mindenki számára ismert tény, a taxira, igen, a taxira is a „piaci ár” érvényes az üzemanyagok kapcsán, mintegy másfél napja. Szinte azonnal beindult az ötlet dömping, mit KELL azonnal korrigálnia a kormánynak, polgármesteri hivatalnak, és amúgy mindenkinek.

Előkerültek az „országos érdekvédők, szakszervezetek,” meg a mindenki is. Természetesen jobbnál jobb ötletekkel, amelyeknek egyetlen közös pontja van, mindent és bármit is, de azokat azonnal.

Biztos működni fog. A legjobb, amikor az egyik, szintén legnagyobb „országos” egyenesen Orbán Viktorral  akar tárgyalni a fővárosi tarifaemelésről, amihez aztán szegénynek tényleg semmi köze.

És akkor a tények, és lehetséges vonzataik, a teljesség igénye nélkül.

Várható volt az ársapka eltörlése. Mi a csodálkozás tárgya? Miért gondolta bárki is, hogy a taxi kimarad?

A tavaszi tarifatárgyalások többek között azzal zárultak, az üzemanyag árak felszabadítása esetén azonnal tárgyalások kezdődnek a további lehetőségekről.

Ez folyamatban van! Azonban december közepe van, már ha ez feltűnt valakinek. Leghamarabb, ha mindenki a feje tetején pörög is, január vége hozhat valami eredményt. Ez senkinek nem jó, de a taxis oldalról tárgyalókon nem fog múlni, az biztos.

Ugyanakkor egy közlemény szerint jórészt el is zárkóznak a jelenlegi, fent említett „szakszervezeti” fejetlen, nem kidolgozott, ész nélküli követelésektől.   

A másik tény, Gulyás miniszter úr a tájékoztatón többször jelezte tárgyalási szándékukat a taxizást illetően. Ebben ismételten a tavaszi eredményes tárgyalásokat folytató taxis oldal van elérhető eredményességre reményt adó pozícióban. Azonban jelenleg még teljes működésével nem állt fel a december elejével átszervezett szakminisztérium. Hiába, a szegény taxist még az ág is húzza.

Tehát a szakmai oldalról tavasszal megvalósult összefogás működhet, és lehet hatékony is, de az idővel nem tudnak mit kezdeni ők sem, ahogy a másik oldal sem a szart habosra verő, önjelölt érdekvédőkkel.

Egy biztos, az üzemanyag ára két napja jelentős napi/heti plusz kiadásokkal jár a szolgáltatást nyújtók számára. Jelenleg a bevételek adottak, a kiadás oldal csökkentése elhúzódó folyamat lesz.

Egyetlen olyan szegmens van, ahol a Facebook és egyéb csoportok észosztása helyett hatékonyan tudnak is tenni valamit a taxisok magukért, a most azonnali hatállyal rájuk rakódott plusz kiadások csökkentéséért. A torta egy, a szeletek újra oszthatóak. Társaságonként álljatok össze, kezdjetek tárgyalni, hogy a közös teherviselés jegyében mennyit tudtok lealkudni a fuvarszervezői díjakból. Ennek lehet gyors, akár már decemberben is érezhető hatása, és bizony, hogy most mindenkinek összébb kell húznia a nadrágszíjat. Ne mástól várjátok a megoldást kizárólagosan. A társaságok is kivehetik részüket a „kárenyhítésből”, és hivatali szinten is látnák végre, hogy tesztek is magatokért. Talán így könnyebb lenne eredményeket elérni a tárgyalásokon is.   

Update: Most kaptuk a hírt, hogy állítólag a minisztériumban ma tárgyalások kezdődnek a taxis szakszervezettel