A Bolt és a családi hagyományok?

A Bolt és a családi hagyományok?
Megosztom

Engedtessék meg, hogy felidézzük a Privát Kopó egy három évvel ezelőtti cikkét, mely a Taxify (azaz Bolt előd) játékos ügyecskéiről szólt.

„A 2016. július 18-án alakult Taxify Hungary Fuvarszervező Kft. három magánszemély tulajdonát képezi. Közülük a 38 éves Szilágyi Balázs tűnik a legtapasztaltabb az üzleti életben: 14 gazdasági társasághoz volt/van köze. Nem mindegyik sikersztori.

A BLOCKROCK Kereskedelmi Kft. a cégnyilvántartás szerint „kényszertörlés alatt” áll. A társaság ügyvezetője (és többségi tulajdonosa) 2008. április 4. naptól 2010. március 3. napig Szilágyi volt, aki remek érzékkel távozott a nem túl jól teljesítő cégtől, hiszen lelépése után mintegy 2 héttel (2010. március 19-én) az adóhivatal végrehajtást rendelt el a vállalkozással szemben, amely egészen a kft. kényszertörléséig hatályos maradt.

A Forrás-Invest 2005 Kft-nél 2007. február 23. nap és 2010. augusztus 27. nap közötti időszakban tevékenykedett ügyvezetőként (és tulajdonosként) hősünk, aki ismét nagyszerűen érzett rá, mikor kell a süllyedő hajót elhagyni. Néhány héttel Szilágyi távozását követően a NAV végrehajtást indított a társasággal szemben. Akkor már a Romániában élő Farkas Emericnek kellett volna ellátnia az ügyvezetői teendőket, de a cég sem adóbevallásokat nem nyújtott be, sem éves beszámolókat nem tett közzé a román színrelépését követően. Farkas Emeric vállalkozói „előélete” azt valószínűsíti, hogy a férfit tudatosan a „balhé elvitelére” szemelhették ki, hiszen korábban hat gazdasági társaság „eltemetésében” közreműködött, így nem nevezhető rutintalan „cégsírásónak”.

A HTML SUPPORT Kft. ugyancsak „kényszertörlés alatt” áll. A vállalkozás ügyvezetője (valamint tulajdonosa) 2011. november 27. naptól 2012. október 29. napig Szilágyi Balázs volt, akit Kiss Sándor váltott. A kft. attól kezdve sem adóbevallásokat nem nyújtott be, sem éves beszámolókat nem tett közzé. Gyakorlatilag fantomizálódott, ezért az illetékes cégbíróság 2015 májusában elrendelte a kényszertörlését.

Szilágyi üzleti tevékenységének egyik ékköve lehetett a Tank Petrol Kereskedelmi Kft., amelynek ügyvezetői székét ugyan nem melegítette sokáig, de a cég rövid idő alatt képes volt véghezvinni azt a bravúrt, hogy felkerült az adóhatóságnál nyilvántartott, 180 napon túli, 100 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező – nem magánszemély – adózók listájára. Szilágyi ebben az esetben is svájci óramű pontossággal hagyta el a társaságot, hiszen 2014. január 10. nappal intett búcsút, és a NAV három héttel később, 2014. február 3-án kezdeményezett végrehajtást a szakadék szélére sodródott kft-vel szemben.

A stafétabotot egy Szente Zoltán nevű férfi vette át Szilágyitól, aki ugyancsak nem kispályás: kilenc, adósságban fulladozó gazdasági társaságot sikerült „elvarázsolnia”, köztük a Tank Petrol Kereskedelmi Kft-t, a HAMALA-TRADE Kft-t és a HaMaLa Petrol Kft-t. Érdekesség, hogy a nevezett társaságok székhelye (1097 Budapest, Vágóhíd utca 13.), valamint fióktelepe (6000 Kecskemét, István király körút 50.) azonos volt. A HAMALA-TRADE Kft. egyébként – a Tank Petrol Kereskedelmi Kft-hez hasonlóan – ugyancsak szerepelt az adóhatóságnál nyilvántartott, 180 napon túli, 100 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező – nem magánszemély – adózók listáján.

Vajon a fenti események a véletlenek szerencsétlen összejátszása? Netán valami egészen más?”

Mindezt csak azért idéztük fel, mert meglepően hasonló dologra akadtunk a Bolt THX. Kft. cégkivonatán. Persze véletlenül sem feltételezzük, hogy a reumatológus-homeopata korántsem taxis, ámde legalább Írországban élő lánya holmi NAV vizsgálatok miatt adta át a cégvezetést. Fentiek alapján nem lennénk meglepődve, hogyha a családi modellt tartjuk szem előtt, a napokban esetleg a Bolt THX adószáma is felfüggesztésre kerülne. Persze, kedves Boltos sofőrök, ne ijedjetek meg, a Bolt működését ez biztos nem fogja érinteni, hiszen a valós tevékenységet az észt cég folytatja, bárhogy tiltakozik is ellene és falaz nekik évek óta a BKK taxi ellenőrzési osztálya. Ezt az állítást egyébként kizárja pont a most menekülőnek látszó Szilágyi Bettina saját nyilatkozata egyes, különféle hókamókáikat vitató eljárásokban. Csak már biztos megfeledkezett arról, mit állított kedvenc BKK-s barátnője védőszárnyai alatt. Hiszen tétje akkor számára úgysem volt. Az Álmoskönyv szerint viszont nem jelent jót, ha folyamatosan hazugságokkal véded a mundért, ámde rövid időn belül elfelejted, mit is hazudtál korábban. Kár, hogy mindenről írottanyag van. Na, de mutatjuk:

És hogy ki is a hölgy, aki a hazai, magát piacvezetőnek aposztrofáló taxis cég tulajdonosa? Nos, meglepő módon a https://homeopatak.hu oldalon találtunk róla információt.

Kicsit nézzünk rá az utódra is. Érdemes. Egy cikk itt, és a képen is pár infó.