Az eset a napfényes Rodosz szigetén történt, ahol egy ideje már harc zajlik a hivatalos taxisofőrök és az Uber applikációval fuvart vállaló átlagautósok között. Első körben az Uber-sofőrök húzták ki a gyufát, amikor a meghatározott viteldíjnál alacsonyabb összegért kezdték szállítani a turistákat a reptérről a szállásokra.

Ezt a hatóság sem nézte jó szemmel, három embert letartóztattak, a taxisok pedig tüntetést szerveztek az Uber ellen. Egy kisebb csapat azonban ennél is tovább ment, és szó szerint saját maguk osztottak igazságot.

Az Ubernél dolgozók autóit forgószélként zúzták szét, a helyszínen készült videók alapján egy Volkswagen T-Roc-ot, és egy egy Volvo XC40-est sikerült felborítaniuk, több autónak pedig bezúzták az ablakait és komoly károkat okoztak a karosszériában.

Egy robogó pedig rosszkor volt rossz helyen, így az sem úszta meg a bosszúállók dühét. Egy helyi újság, a Dimokratiki értesülése alapján az Uber sofőrjei csupán 20 eurót kértek egy fuvarért, míg a taxisok számára megállapított minimum 36 euró, így egyértelmű, hogy a turisták melyiket választották.

Az Uber közleményben ítélte el az erőszakos akciót, de ugyanakkor kifejezték elkötelezettségüket a helyi taxisok támogatása iránt, és felajánlották, hogy közösen, együttműködve találjanak megoldást a problémára. A taxisok viszont nem kérnek az applikációs fuvarszolgáltatóból, és további tüntetéseket, sztrájkot ígérnek.