szanalom.hu

szanalom.hu
Megosztom

Persze, tudjuk, hogy #nemolvasnakitt, de azért itt válaszolunk, hátha eljut az infó.

A sokak által várt 😀 😀 😀  jogi/peres válasz megérkezett az általunk leírtakra, amelyeket egyébiránt soha, sehol és semmilyen formában senki nem tudott cáfolni és vitatni. Sőt, úgy látszik, nem is akarják ezt megtenni, ahogy a frissen megkapott jogi valamiben sem tették.

Egyedüli problémája a magyar HTX-nek, így három hónap után, összetákolva és egy papírra hányva, hogy nyaff, nyafi és duzz, a Bolt. A bolt, mint szó. Tudjátok, Mari néni kisboltja, a sarkon, ahol anyu a kenyeret veszi. Na, ő se használja, mert csak és kész. Vannak a levélben olyan szép szavak, mint „good reputation” (ez így, pár milliárdos adócsalással leírva parádésan szép, tényleg jó reputációja lehet egy ilyen cégnek), „moblity platform” (szóval még a jogászok szerint sem taxi) és hasonlók. Na, ez az, amit a 2017-es EU Legfelsőbb Bírósági ítélet kizárt. Vicces, de tényleg. És leírták. Jogászok. Lehet, hogy ezek is a jó Rásóval együtt jártak valami kóklerhez, vagy csak van az a pénz?

De nézzük a tényeket. Vinnyognak itt pár kép miatt, meg azért, hogy a „bolt” szót ne használjuk. Csak halkan kérdezzük, teljesen hülyék vagytok? Az észt bolt (szándékosan kisbetűvel, csak úgy nemecsekesen) levédette ugyan a bolt szót, pár területre, mint taxi (kac-kac), meg hasonlók, és a bolt taxit (szándékosan kisbetűvel, csak úgy nemecsekesen) is, Magyarországra. De ez a védelem nem vonatkozik arra, hogy ha törvénysértő módon működnek és adót csalnak, akkor a média erről nem írhat, még azzal együtt sem, ha az csak egy blogoldal. Na, ilyen védelem nincs, seggfejek.

Tehát. A bolt HTX, azaz a magyar, megbízott egy ügyvédi irodát, hogy a bolt szó használata miatt járjon el. Arról persze még véletlenül sem szólt feltehetőleg a megbízás, hogy a leírtak tartalmával foglalkozzon, amely egyenlő egy jó erős beismeréssel. Mert hát ugye „perelni kellene, de mivel, ha egyszer minden igaz”. Ugye? Hát, nekik itt és most csak ennyire futotta, de hát merni kell kicsinek is lenni, nemde?

És, mondhatni a tőlük elvárt módon, persze nemes egyszerűséggel elfeledkeznek, hogy a szó (és még véletlenül sem a szabadjelző, azaz ábra, mert annak még most sincs) védelme csak pár, meghatározott területre vonatkozik, a médiára, blogoldalra még véletlenül sem. Arról is elfeledkeznek, hogy a védelmet az észt kérelmezte, és ezt szerződésben ruházta át a magyarra, legalábbis vélelmezhetően, mert más anyag nincs róla, a kettejük közti szerződésre bár hivatkoznak rendre, de még a sofőrnek sem mutatják meg, egyébként mi alapján ír alá és egyáltalán mit. Tőlük akár még a halálos ítéletét is aláírhatná, csak bele ne lessen valaki abba, hogyan lesz az importból export az ÁFA, IPA meg egyéb kötelezettségek elkerülése miatt.

Summa summarum: az a magyar bolt HTX ugrál, amelyiknek ugyanúgy nincs joga használni a bolt szót, legalábbis a taxinak látszó sárga tárgyakon, mint az észten kívül senkinek, de hát az észt meg ugye nem taxi. Ez aztán a 22-es csapdája. Ha pedig a szerződés szerint használja, akkor ismételten is elismeri, hogy nem ő, hanem az észt szolgáltat és egy szigorúan szabályozott, engedélyköteles tevékenységet simán kiad egy harmadik, semmiféle engedéllyel nem rendelkező félnek. Holnaptól a hároméves fiam az én jogosítványommal vezet, mert akkor ezt is lehet, igaz, a műszaki épp lejárt, de gondolom, akkor ez sem akadály. Van a boltnál felvétel? Menne a gyerek…mondjuk a szerződést biztosan nem fogja aláírni, annál már most több esze van.

Ismételjük: Három hónap alatt az általunk nyilvánosságra hozott és dokumentumokkal igazolt, évek óta fennálló csalás sorozatra ennyit bírtak felbüfögni magukból: „jaj, a bolt szó”. Gratulálunk! Ennél nagyobb beismerés nem kell. Abban bíztatok, hogy perelni fognak? Honnan? A börtönből? Vagy szökés közben valamelyik mediterrán szigeten tányért mosogatva? Viccesek vagytok, bár a Stockholm szindróma helytállóbb kifejezés.

Jut eszünkbe, dolgozzatok szorgosan, hordjátok befele a lóvét, mert ez az ügyvédi munka nem volt olcsó (de legalább röhejes), jó nagy nevekkel próbálnak ijesztgetni a papíron. Jujjj, megijedtünk….. Hüpp….  Valamiből ki kell fizetniük a drága jogászt, az elcsalt adóforintok pedig nem erre voltak és vannak szánva. Azt pedig már tényleg és végképp csak nagyon halkan mondjuk, hogy velünk az egyik legnagyobb és legnevesebb európai ügyvédi iroda dolgozik az anyagon az első perctől, némileg alaposabban, tekintve, hogy mi nem hazudunk nekik. Márpedig ez az alap a jó ügyvédi munkához, nem a sok odatolt lóvé.