A Bolt Karácsonya – áprilisban – avagy kinek a Jézuska, kinek a Krampusz

A Bolt Karácsonya – áprilisban – avagy kinek a Jézuska, kinek a Krampusz
Megosztom

Nagy a csend! Sokatmondó!

A Bolt ügy lassan a végéhez ér, az első áldozatai kezdetleges formában azért már megvannak. A Városháza mélyen hallgat, már válaszolni sem válaszolnak megkeresésekre. Pedig szép számmal mennek mind a  BKK, mind a politikai döntéshozó-jogalkotó önkormányzathoz a kérdések, intézkedésre serkentő beadványok.

Ahogy a tarifatárgyalásokon résztvevők tájékoztattak minket, március hatodikán Karácsony főpolgármester Kiss Ambrus alpolgármester jelenlétében vett át írott anyagot a Bolt és a BKK erősen jogszabályokkal ellentétes viselt dolgaival kapcsolatosan. Kiss Ambrus vizsgálatot, és tájékoztatást ígért. A saját maguk által vállalt vizsgálatról szóló tájékoztatás azonban elmaradt. Április 06. volt a határidő, már ha egyáltalán a Bolttal és az önkormányzattal kapcsolatosan még szóba jöhet bármilyen szabályozás, határidő, jogrend és hasonlók, vagy azok betartása, betartatása. Ez év elején még bágyadtan próbálták hárítani a felelősséget, akár a BKK, akár a városháza politikusai, azonban mostanra teljes csend honol a témával kapcsolatosan. Bizony, erkölcsileg és emberileg kimúlt a városháza és tulajdona, a BKK! Aztán hogy a továbbiakban milyen büntető eljárások és azok hatásai lesznek, az még a (szerencsére közeli) jövő titka. A politikai vonatkozásai is meglesznek, ha előbb nem is, a jövő évi választásokon.

Elképzelhető, hogy pár ezer taxison és természetesen a jogszabályokon való átlépésen, és milliárdos adócsaláson úszik páraknak akár politikai karrierje is, de ezt gyaníthatóan nem sokan bánnák, már csak azért sem, mert ahogy a városházán ülő informátoraink súgták, KariGeri, bocsánat, NyafiGeri egyetlen válasza az átvett beadványra az volt: fideszeseeeeeeek. Úgy véljük, hogy ez azért elég komoly fóbiára vall, de nem a mi tisztünk neki pszichiátert ajánlani. Azt viszont erősen vélelmezzük, hogy a pesti közlekedésben elkövetett ámokfutása, a koszos, büdös és patkányokkal telivé varázsolt főváros miatt elbukott választók mellett ez a pár ezer taxis szavazó, aki nem rá fog szavazni, elég szép számot ad ki. Jelezzük, ettől ők még nem lesznek – ahogy fogalmaztak – fideszesek, pusztán gondolkozó lények, akik bárkire szavaznának, aki eltakarítja a szemetet, mocskot és káoszt, amit ez a zseni varázsolt. Ha ezt egy fideszes vállalja, akkor arra.

Beszorult tehát a baloldali városvezetés, nem találja a szavakat, hiszen a helyzet az, hogy januárban, a tarifatárgyalásokon még teljes mellszélességgel támogatták és tolták a Bolt szekerét, most pedig teljes mellszélességgel duzzognak. A politika-Bolt kombó persze már meg is hozta a maga eredményét, hiszen tarifaemelés sem lett normálisan. Nehéz is lett volna még ennél is nagyobb pénz eltüntetni az országból, nemdebár? Ám Karácsonyék ennél nagyobb politikai öngólt nem is lőhettek volna. A helyzet ugyanis az, hogy az eddigi, a kormányt eláztató szlogen, miszerint mindenben a kormány megy az unió ellen, a visszájára fordult. A vizsgálódó kormányhivatalok, egyéb szervezetek ugyanis az Európai Unió Legfőbb Bíróságának, valamint az abban foglalt uniós irányelveknek megfelelően végzik a dolgukat, és éppen az unió ánuszában lógó önkormányzat az, amelyik igyekszik nagyon is az unió állásfoglalásával szembehelyezkedni, kizárólag a Bolt (és a választások, no meg a beígért Budapest app-os haszon) miatt. Vélhetőleg nem önzetlenül, de hát ez az ő dolguk.

A baloldal unió-szerelmes városházi politikusai tehát januári lobbi tevékenységükkel  az azóta nyilvánosságra hozott Uniós irányelvekkel, valamint annak Legfőbb Bíróságának ítéletével szembe menve nem találják a kommunikációt. Mondjuk sok mindent nem is lehet a helyzettel kezdeniük, különösen ha még azt is hozzátesszük, hogy folyamatosan sivalkodnak, miszerint a kormány nem ad nekik pénzt, de azt simán lenyelik, ha egy milliárdos cég némi adócsalás kapcsán évi 16 ezer, meg 50 ezer iparűzési adót fizet. Az rendben van szerintük. Várnak hát csendben, vélhetően abban bízva, elcsendesedik az  ügy, a cég megússza a kavarást, ők pedig a sunyítást.

Ezúton is jelezzük nekik, nem fog sikerülni a kavarás! Eddig egy (jó) pár ezres látogatottságú blog oldalon tartottuk a komplett anyagot, úgy adócsalástól, csalástól, politikai vonatkozásoktól, mindenestől. Azonban most már a vizsgálatok elég előrehaladott állapotban vannak, nem sokára nyitunk a „nagy média” felé. Irány a mainstream! Az elmúlt hónapokban láttuk, hallottuk a verébcsiripelést, milyen szép perek előtt állunk, ezért felhívjuk most a figyelmet, a több részes anyagban minden állításunk bizonyításra is került, több hivatal ezen anyagok alapján indított vizsgálatokat. Úgyhogy hajrá! Várjuk a feljelentéseket, pereket, állunk elébe.

Egy dolog biztos: a Bolt tevékenységében nem nagyon találtunk szabályos, jogszabályokkal egyező cselekményeket. Ugyanazt csinálják mint Európa és a világ számos városában, kikerülve a szabályozásokat szabad rablást folytatnak.Bizony, ezeknek dokumentumai is vannak, akármennyire is dugdossa a google.

Március 6-án a Karácsony vezette önkormányzat, valamint a BKK még egy csaló szabálytalan céget támogatott a fővárosi, és ezen keresztül a magyarországi tevékenységében. A vizsgálatok, és válaszok helyett  pedig bezárkóztak, egyfajta „struccpolitikát” folytatnak. A helyzet sajátossága, hogy ezen keresztül taxisok ezreit és családjaikat is megfosztják a munkájuktól, bevételeiktől. Vélhetően hálásak lesznek érte. Tényleg, érdemes elgondolkodni, kinek is lenne több joga itt pereskedni meg feljelenti. Ugye?

Többrészes sorozatunk vitákat kavart, indulatokat gerjesztett, de sehol, senki, semmilyen jogszabályi hivatkozással nem tudta vitatni a leírtak igazságtartalmát. Hisztizni persze lehet, és látjuk, olvassuk a Stockholm szindrómás idióták ámokfutással körített őrjöngését, de pontosan tudjuk, hogy röpke pár hónap, és már egy másik fuvarkufár ánuszában csüngve fognak őérte lobbizni. Csak amúgy a megszokott módon. A Városháza és politikusai már belebuktak a saját hülyeségeikbe, nincs válasz, nem hogy az általunk leírtakra, de a hivatalosan beadott vizsgálati kérelmekre sem. Szemen köpik saját magukat, szemen köpik imádott uniójukat, és a saját maguk által hozott szabályokat sem betartani, sem betartatni nem tudják, sőt, úgy tűnik nem is akarják. Reméljük, politikailag is kihullotok a közéletből, lehetőleg minél előbb, mielőtt még ennél is nagyobb károkat okoztok a főváros életében. Mindent megtettetek érte. Gratulálunk! Ja, és reméljük, előbb vagy utóbb csak elfogy a betárazott sárga festék.