„Nagyon szigorú kritériumoknak kell megfelelni, hogy valaki felvételt nyerjen a Bolthoz”

„Nagyon szigorú kritériumoknak kell megfelelni, hogy valaki felvételt nyerjen a Bolthoz”
Megosztom

Cuki kis interjú jelent meg a hvg.hu oldalon a Bolt relatív új üdvöskéjével, aki – mint ismeretes – a szarömlés kezdetén a Szilágyi leányzót váltotta. Persze pontosan tudjuk, hogy a HVG és hasonló médiák esetében egy ilyen PR interjú és/vagy cikk mennyibe fáj, így azt is tudjuk, hogy mindez a Boltnak meg sem kottyan, és talán végre van valami legális és valós is az adó papírjaikban. Itt jelezzük, hogy a ferdítések, torzítások és egyéb érdekességek mellé némi szerkesztői kommentárt is fűztünk, ezeket zárójellel közöljük.

A cikk előtt azért pár saját gondolat, aztán olvasgassatok.

  • A Bolt OU és a Bolt HTX nem tesz eleget a hatályos jogszabályoknak, ez teljes magabiztossággal kijelenthető.
  • Megtévesztően alkalmazza az európai irányelvet, nem fizet adót.
  • Letelepedési kötelezettségének nem tesz eleget. Leányvállalata nincs Magyarországon, csak egy megtévesztő céllal létrehozott vállalkozása.
  • Magyarországi, Budapesti szolgáltatásra a valós szolgáltatást nyújtó észt Bolt OU -nek semmilyen engedélye nincs. (engedélyköteles tevékenység)
  • A szolgáltatáshoz szükséges taxi szabadjelzőkre az engedélyezési eljárást meg sem kísérelték lefolytatni.
  • Felépített és üzemeltet egy „Bolt flottát”, (900-1000 autó) amelyek fő jellemzője az adóelkerülés
  • A fővárosi személyszállítói ágazatban a hatósági ár kikerülésével szabálytalanul építi folyamatosan a piacát.
  • A külföldi és hazai utazóközönsége felé a megtévesztő kommunikáció az, hogy a Bolt a legolcsóbb. A hatósági ár szabálytalan kikerülésével ezt meg is valósítja folyamatosan.
  • A magyarországi hatóságokat a Bkk és a városháza segítségével folyamatosan félrevezették adózási és szolgáltatási területükön a Nagytanácsa C-434/15. sz. ítéletével szembe helyezkedve.
  • Mindezeken keresztül megfogalmazódik a nemzetbiztonsági kockázat kérdése is, hiszen a Városháza és a Bkk teljes rálátással bír a főváros közlekedési és egyéb felépítésére.

A fent felsorolt felvetésekben természetesen több hatóság és hivatal is nyomozást folytat. Persze, tudjuk, hogy ahogyan anno bedobták Orbán Rachel, mint csendestárs tulajdonos nevét, aki a NAV vizsgálat miatt szállt ki (szerintük) a cégből, úgy hallottuk más Fideszes potentát nevét is, aki csak pillázott a felvetésre. Szóval a nevekkel dobálózás nem jön be és nem véd meg, hülyegyerekek.

És akkor jöjjön az ominózus iromány, nézzük meg, mit képes a szerencsétlen a jól megfizetett PR cikkben összehadoválni.

 

Akár a rollerkölcsönzési piacra is beszállhat a Bolt – mondja Sabjányi László, a 45 országban, mobilalkalmazáson keresztül működő, észt hátterű taxitársaság év elején kinevezett ügyvezetője.

HVG: Mindössze egy évet töltött a Wolt ételkiszállító cég élén. Visszautasíthatatlan ajánlatot kapott a Bolttól? (szerk.: Vagy csak a Wolt nem volt olyan sikeres, köszönhetően a dübörgő FoodPandának, ami azóta sokadjára is új nevet kapott. Biztos ott is tiszta minden adóügyileg.)

Sabjányi László: 2023 januárjában csatlakoztam a Bolthoz, azt láttam, hogy a társaság újat tud mutatni a taxispiacon. Jogilag ugyan diszpécserszolgálat vagyunk, de inkább digitális mobilitási alkalmazásként definiáljuk magunkat, hiszen más országokban a Bolt nemcsak taxizást, hanem egyéb szolgáltatásokat, például rollerkölcsönzést és autómegosztást is nyújt. (szerk.: Tessenek már elolvasgatni a gazdasági versenyhivatal papírkáit és értelmezni, hogy Magyarországon nem futhat ugyanazon az app-on taxi és utazásmegosztó. Köszcsi, puszcsi. Ja, és tessenek már egyértelműen közölni, hogy a Bolt sehol a világon nem taxi. Nem kell körbeírni, mint szűz lányt a nászéjszaka előtt.)

HVG: Nemrég inkább visszalépés, mintsem fejlődés történt azzal, hogy az ételkiszállítást szüneteltetik, és kizárólag taxitársaságként üzemelnek. (szerk.: Persze, a NAV vizsgálat kezdetekor azonnal. Biztos véletlen. 😀 😀 )

S. L. : Üzleti döntés volt, hogy az ételkiszállítást nem érdemes folytatni. (szerk.: 😀 😀 😀 Se a Wolt, se a Bolt. 😀  Sikeres a csóka) Vizsgáljuk, hogy milyen egyéb mobilitási vertikumokba tudnánk belépni.

HVG: Ez utóbbi piacok nem telítettek? Például a budapesti rollerkölcsönzésben egyre több az új szereplő.

S. L. : Most inkább arra alapozzuk a növekedést, hogy új városokban jelenünk meg. Budapesten kívül már öt városban működünk, és keressük azokat a településeket, ahol érdemes lehet elindulni, ahol méretgazdaságosak lehetünk. (szerk.: Értsd: ahol mélyen ár alá lehet menni, hadd dögöljön éhen a rabszolga és mindenki más is. A sáp úgyis kimegy az országból.)