Budapesti piacra lépését tervezi az Uber

Budapesti piacra lépését tervezi az Uber
Megosztom

● Az Uber budapesti indulását tervezi Magyarország egyik legnagyobb és legrégebben működő taxiszolgáltatójával, a Főtaxi-csoporttal együttműködésben.
● Ezzel a lépéssel Budapest az európai nagyvárosok közül az elsők között lesz, ahol ilyen együttműködést alakít ki az Uber.
● Az engedélykérelmet ma nyújtotta be az F Mobilitás Kft., a Főtaxi leányvállalata.

Budapest, 2024. 02. 27.: A mai napon az Uber bejelentette budapesti piacra lépési szándékát a Főtaxival partnerségben. A lépés nemcsak több lehetőséget kínál majd az itt élők és a turisták számára a városban, de bővíti Budapest közlekedési hálózatát is.

A diszpécserszolgálati engedélykérelmet ma nyújtotta be az F Mobilitás Kft., a Főtaxi leányvállalata. A szolgáltatás teljes mértékben megfelel majd a helyi szabályozási követelményeknek. Ezzel a lépéssel Budapest az európai nagyvárosok közül az elsők között lesz, ahol ilyen együttműködést alakít ki az Uber.

Az Uber alkalmazást 2023-ban majdnem 100 000 alkalommal nyitották meg Budapesten annak ellenére, hogy a szolgáltatás nem is volt elérhető a városban. Az Uber technológiájának köszönhetően, a sofőrök kevesebb időt tölthetnek az utasok keresésével vagy éppen a taxiállomásokon való várakozással, és több időt tölthetnek utasok kiszolgálásával, így a városban történő közlekedés még könnyebb lesz.

„Az Uber világszerte együttműködik taxitársaságokkal, és a visszajelzések egyértelműek: az Uber és a taxik együtt többre képesek. A partnerség mindenki számára előnyös: segíti a taxisokat, hogy többet keressenek, a lakosság utazási lehetőségei bővülnek, és a budapesti közlekedés hatékonyabbá válik. Az Uber teljes mértékben elkötelezett amellett, hogy felelős partnere legyen a szolgáltatásainkra támaszkodó sofőröknek és utasoknak Budapesten.”

– mondja Kardos Eszter, az Uber magyarországi vezetője.

„A személyszállítás legújabb trendjei és kihívásai azt diktálják, hogy a Főtaxi élére álljon a piac megújításának. Mindezt az applikáció-alapú személyszállítás technológiájának úttörőjével, az Uberrel teszi. Úgyhogy cégcsoportunk ügyfelei hamarosan a Főtaxi mellett már az Uber applikáción keresztül is igénybe vehetik szolgáltatásainkat” – hangsúlyozza Nagy Elek, a Főtaxit tulajdonló Lexholding Zrt. igazgatóságának elnöke.

„Célunk, hogy tovább erősítsük szerepünket Budapest egyik legnagyobb taxitársaságaként, lakossági és vállalati ügyfeleinknek megelégedésére. Az új leányvállalatunkon keresztül pedig további, innovációra fogékony rétegekkel bővítsük hagyományos ügyfélbázisunkat.”– fogalmaz Majtényi Kálmán, a Főtaxi igazgatósági tagja.

„Az engedély leendő tulajdonosaként örömmel járulunk hozzá, hogy a Főtaxi-csoport új, függetlenül működő, innovatív üzletággal bővüljön, amely még magasabb ügyfélélményt jelent a budapesti személy-szállításban. Meggyőződésünk, az Uber a legmegfelelőbb partner, hogy Budapest személyszállító piaca komoly technológiai szintet lépve pezsdüljön fel.” – mondja Reich Ádám, az F Mobilitás Kft., az Uber magyarországi partnercégének ügyvezető igazgatója.

Amióta az Uber 2016-ban kivonult Magyarországról, a cég új vezérigazgatót nevezett ki, Dara Khosrowshahi személyében, aki az üzlet minden területét újraformálta. Az Uber mára a világ egyik legnagyobb platformja, amely kereseti lehetőséget biztosít szerződött partnerei számára, és több mint 100 millió ember mindennapi életének szerves része.

A vállalat jelenleg a világ több mint 10 000 városában működik szabályozott körülmények között, és döntéshozókkal működik együtt annak érdekében, hogy szolgáltatásaival javítsa mind a városok, mind a felhasználók életét.

Hogyan működik?

Az utas megnyitja ugyanazt az Uber alkalmazást, amelyet a világon szinte bárhol használni tud. Megadja az úticélt, és miután egy közelben lévő sofőr észreveszi a rendszerben, fogadja rendelését. Ezt követően a sofőr felveszi az utast egy Uber Taxival, és eljuttatja a célállomásra.

Az utasok és a sofőrök 1-től 5-ig terjedő skálán minden út végén értékelhetik egymást, így biztosítva a szolgáltatás minőségét. Az utasoknak ezenfelül lehetősége nyílik közvetlenül az alkalmazáson belül üzeneteket küldeni, illetve borravalót adni a sofőröknek.