Taxisháború: reagált a Bolt az Indexnek

Taxisháború: reagált a Bolt az Indexnek
Megosztom

Na, ezek aztán válaszoltak!

Tehát a Bolt Group szerint ha a megüresedett hypos flakont felszögelik a taxi tetejére és ragasztószalaggal ráírják, hogy bót taxi, akkor az már szabályos. Az agytröszt – pár év börtön-várományos – rásó meg végiggyűri az engedélyezési eljáráson. Gratulálunk!

Ez a Bolt válasz egyenértékű egy beismeréssel, ugyanis egyetlen szó nincs benne az eljárási rend szerinti valós, fizikailag értelmezhető szabadjelzőről. Megegyezni kívánjuk, hogy már az eljárást most elindítani sem lenne bölcs  dolog részükről, mert azzal az elmúlt négy- hét évüket  buktatnák be.

Azt viszont ne felejtsük el, hogy ezzel a szabálytalanul kiadott diszpécser engedéllyel milliárdos adócsalást követték és követnek el, a BKK és a Városháza hathatós támogatásával. Biztos felebaráti szeretetből és ingyen. Ugye?

 

 

Közlekedésszervezői döntés megsemmisítésére tett javaslatot a Budapest Főváros Önkormányzatának az Országos Taxis Szövetség, az Index írására az érintett Bolt is reagált. A cég állítja: a magyar jogi szabályozások szerint jár el, védjegyoltalommal, azon belül is szó- és szóösszetételre vonatkozó védjeggyel rendelkezik.

A Bolt védjegyhasználati gyakorlatát sérelmező beadványt küldött Budapest Főváros Önkormányzatának az Országos Taxis Szövetség (OTSZ), amivel egyenlő versenyfeltételeket szorgalmaznak a hagyományos taxistársaságokkal, a javaslat ugyanakkor kimondva-kimondatlanul az észt hátterű technológiai vállalat kiszorítását célozza. Emlékezhetünk, 2016 nyarán, amikor egymást érték a taxistüntetések, az Uber végül kivonult a magyar piacról.

Az OTSZ közlekedésszervezői döntés megsemmisítésére tett javaslatot, arra kérve az önkormányzatot, hogy a BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt. mint kijelölt közlekedésszervező által a Bolt HTX Kft., illetve a vele érvényes szerződésben álló vállalkozások részére 2021-ben megadott személytaxi-szolgáltatási engedélyeket semmisítsék meg, azok ugyanis az érvelése szerint jogellenesek.

Itt a válasz az OTSZ beadványára

Cikkünk megjelenését követően a Bolt reagált írásunkra.

A BOLT HTX Kft. minden esetben a magyar jogi szabályozások szerint jár el, és azoknak maximálisan eleget téve mindenben együttműködik az illetékes hatóságokkal. A társaság védjegyoltalommal, azon belül is szó- és szóösszetételre vonatkozó védjeggyel rendelkezik. A Bolt Technology OÜ, vagyis a Bolt központ a jogosultja az érvényes, nemzeti (magyar) BOLT TAXI szóvédjegynek. A Bolt HTX Kft. jogosult a nevezett védjegy használatára és arra, hogy a védjegy használatát a vele szerződéses jogviszonyban álló partnerei számára engedélyezze.

Az Indexnek küldött állásfoglalásban kiemelték: a társaság a fővárosi taxirendeletben foglalt kritériumoknak teljes mértékben megfelel.

Azt állítják, teljes mértékben jogszerűek

„A Bolt HTX Kft. a Budapest Főváros Kormányhivatala által kiállított diszpécserszolgálati engedély alapján működik, valamint a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. mint közlekedésszervező által kiadott engedély alapján a Bolt HTX Kft. jogosult a védjegyoltalommal ellátott szabadjelző használatára. A társaság teljes mértékben jogszerűen működik” – közölték lapunkkal.

Forrás: Index.hu