Drámai motorbaleset az Erzsébet térnél – Az arca csupa vér volt a motorosnak, az utcán vágták le róla a ruhát a mentősök

Drámai motorbaleset az Erzsébet térnél – Az arca csupa vér volt a motorosnak, az utcán vágták le róla a ruhát a mentősök
Megosztom

A csütörtöki nap folyamán, talán a pénteken várható hidegfront hatására országszerte, illetve Budapesten is több baleset történt, mint az elmúlt napokban. A belvárosi József Attila utcán például egy az Andrássy út felé igyekvő Skoda Superb kombi taxi vezetője a Hercegprímás utcai gyalogátkelőhely után úgy döntött, hogy visszafordul a Lánchíd irányába, a záróvonalat átlépve.

Aszfaltra zuhant

Sajnos a taxit vezető férfi a visszapillantó tükörbe valószínűleg nem nézett bele, így éppen a belső sávban vele egy irányba haladó Piaggio Beverly motorkerékpár elé kanyarodott. A motort vezető idősebb férfi balra rántotta a motor kormányát, de így is a taxi bal hátsó kerekének ütközött, majd a motorral együtt az aszfaltra zuhant.

Összetört a motor is

Vérzett a motoros

A Piaggio sofőrjén nem volt protektor ruha, szabályos bukósisak helyett pedig csak egy vért nélküli fémsisak volt a fején, így több, komolyabb sérülést is szenvedett: a jobb válla kiugrott (lehet, hogy a karja is eltört), a jobb könyöke bucira dagadt, a homloka pedig mélyen felszakadt, így az arca csupa vér volt.

Elszállítják a motorost

Járókelők segítettek neki

Az elsőként a helyszínre érkező járőrök felsegítették őt és a közeli buszváróba ültették, nehogy napszúrást kapjon, majd a közben a helyszínre érkező, mentős végzettséggel is rendelkező BKK zavarelhárító folytatta az ellátását.

Jelentős dugó volt a környéken

Levágták róla a ruhát

Utána egy éppen arra haladó mentő is megállt a balesetnél, ők vágták le a férfiról a ruhát, majd hőtartó fóliába helyezték, végül szirénázva az Országos Baleseti Intézetbe szállították.

Homokkal szórták fel a baleset helyszínét

 

Járdára tolták a motort

A taxisofőr nem sérült meg, utasa pedig nem volt. A balesethez a fővárosi hivatásos tűzoltók is vonultak, a helyszínelés végeztével a kerekeire állították a motort és a járdára tolták.

Forrás/Fotók: BudaPestkörnyéke.hu/G.K.