A fővárosi taxitársaságok és vállalkozók közös közleménye a Bolt utazásmegosztó tevékenységével kapcsolatban

A fővárosi taxitársaságok és vállalkozók közös közleménye a Bolt utazásmegosztó tevékenységével kapcsolatban
Megosztom

Az Európai Bíróság (Curia) napokban birtokunkba jutott 2020. december 3. C 62/19. sz. ítélete „Előzetes döntéshozatali eljárásban” – a tagállamokra nézve kötelezően alkalmazandóan –  kizárja a taxi szolgáltatást a „határokon átívelő, információs társadalommal összefüggő szolgáltatások” köréből és egyértelműen közlekedési szolgáltatásnak minősíti a taxi szolgáltatást.

Mindebből következően a Bolt ügyvezetője, Sabjányi úr nyilvánosságot látott nyilatkozata, valamint a sofőrökkel kötött szerződések tartalma – amely a fent említett szolgáltatásokat szó szerint megnevezi – egyértelműen olyan szolgáltatásra utal, amely az ítélet szerint kizárt a taxi szolgáltatásból.

Itt is jelezni kívánjuk, hogy az már minden érintett és a hatóságok számára is nyilvánvaló tény, hogy a valós szolgáltatást a diszpécser engedéllyel nem rendelkező észt cég végzi, azaz egy engedélyköteles tevékenységet a jogszabályok kikerülésével a magyar cég átad a számára. A magyar és az észt cég közötti szerződések hatályosan nem kerülhetik ki, vagy nem kerülhetnék ki az Európai Uniós irányelveket és a hazai taxis piacra vonatkozó jogszabályokat és rendeleteket, mégis ez történik.

Amennyiben a valós szolgáltatást vesszük alapul, a különféle adószakértők nyilatkozata a Bolt adózásáról, tevékenységéről, nincs összhangban a valósan nyújtott szolgáltatással, éppen ezért a médiában megjelent szakértői nyilatkozatok teljes mértékben tévesek és megtévesztőek, azok általánosságban véleményeznek és nem veszik figyelembe a szakmára vonatkozó rendelkezéseket. Kiemelnénk, hogy a magyar kormány 2016-ban jogszabállyal szüntette meg az Über utazásmegosztó működését, pontosan adózási, adóelkerülési anomáliák miatt. Jelen pillanatban az Über tevékenységét a Bolt végzi, pusztán annyi különbséggel, hogy a legalább sofőrök megfelelnek az előírásoknak és rendeleteknek – beleértve az adójogszabályokat -, de maga a cég – sem az észt, sem a magyar – nem. Erre utal az is, hogy minden nyilvános platformon, telefonos applikáción önmagát utazásmegosztónak aposztrolfálja a Bolt és nem taxinak, ezt pedig az észt cég cégkivonatai is megerősítik, azokban a taxiszolgáltatás sehol nem szerepel.

A fenti ítélet tényszerűen rögzíti, hogy a tagállami, nemzeti, műszaki szabályozások kötelezőek minden tagállam területén.  Ebből adódóan a BKK Zrt. azon nyilatkozata, mely szerint előttük a Bolt szabadjelző bemutatásra került és azt ők elfogadták, ellentétes mind a hazai szabályozásokkal, mind pedig az ítélet által megfogalmazottakkal. Azonban pont ezen „megtekintés” alapján került meghozatalra a BKK Zrt. részéről az előzetes minősítés, mely alapján a Bolt HTX diszpécser engedélyt kaphatott.

Felhívnánk a BKK Zrt. szíves figyelmét, hogy a minden más taxitársaság számára előírt, pajzsmatricával és szabadjelzővel kapcsolatos szabadalmi eljárás nem opciós lehetőség, ami a nyilatkozataik szerinti kvázi „megtekintéssel” kiváltható, hanem a Fővárosi Önkormányzat vonatkozó rendeletének előírása. Ennél fogva a BKK illetékesének sajtóban megjelent vonatkozó nyilatkozatai tévesek és megtévesztőek.

Amennyiben az ítélet szerinti Európai Uniós irányelveket, valamint a magyarországi szabályozásokat a Bolt valós tevékenységére vonatkoztatjuk, a nyilatkozatukkal ellentétesen a piaci szereplőket és a hatóságokat megtévesztően olyan európai uniós irányelveket, nemzeti szabályozásokat kerülnek ki évek óta, amelyek a Bolton kívül mindenki számára kötelezőek, és amelyek betartását minden egyéb esetben az illetékes BKK szigorúan ellenőriz, szükséges esetben szankcionál is.

Mivel az Európai Bíróság ítélete kötelezően alkalmazandó, erre tekintettel nagy figyelemmel kísérjük a hatóságok vizsgálatainak eredményeit, különösen azért, mert az uniós értékeket oly nagyra becsülő Fővárosi Polgármesteri Hivatal, valamint a BKK Zrt. közleményei szerint minden rendben van, ezért ők vizsgálatot nem is hajlandóak folytatni az ügyben.

Mindezek alapján megállapítható, hogy a Bolt cégek – észt és magyar egyaránt – nem a kiadott engedélyek szerint és azoknak megfelelően működnek.

Best Taxi, City Taxi, Go Taxi, Taxi4, taxis magánvállalkozók

Forrás: MTI