Börtönbe megy a balhés taxis

Börtönbe megy a balhés taxis
Megosztom

Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt született az ítélet az ügyben, amikor is egymásnak esett egy buszsofőr és egy taxis a Belvárosban. Az egészet videóra is vették, az eset még 2019-ben történt.

A konfliktust ismertetve azt írták: Budapest belvárosában egy körforgalmat elhagyva a taxis a záróvonalat átlépve besorolt az autóbusz elé, és ezzel fékezésre kényszerítette a buszsofőrt. A taxis továbbhaladt a menetirány szerinti belső sávban. Amikor megállt a piros lámpánál, a buszsofőr áthajtott a szembejövő sávba, mellé állt, kinyitotta a busz ajtaját, és számonkérte a taxison a korábbi manővert. A taxis rárontott a buszsofőrre, és olyan erővel lökte meg a buszost, hogy kitört a vezetőfülke plexije is.  A taxis bevágott a buszos elé, ez a vita fajult verekedésig.

Az ügy miatt közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt két év fegyházbüntetésre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a taxist, aki közlekedési konfliktusba keveredett egy buszvezetővel még 2019 decemberében. A buszsofőrt, a másodrendű vádlottat garázdaság miatt marasztalta el a bíróság és 375 ezer forint pénzbüntetésre ítélte – közölte a Fővárosi Törvényszék még tavaly november végén.

Az ügyben most döntött a másodfokú bíróság, és jogerősen fegyházbüntetésre ítélték az agresszív taxist, míg a buszos pénzbüntetést kapott.

– közölte a Tények.hu

 

Forrás: polkorrekt.com