Galambgyilkos taxist tartóztattak le

Galambgyilkos taxist tartóztattak le
Megosztom

Na, nem itt. Itt bárki, bármit megcsinálhat, semminek nincs következménye. Lehet lopni, csalni, hazudozni, lövöldözni, bedrogozva vezetni, és hasonlók. Ez egy következmények nélküli ország, legalábbis úgy tűnik. Ámde Japán! Na, ott rend van. Ott, ha elütsz egy galambot, mégy a futkosóra. Itt ha belőve lövöldözöl, akkor is megúszod, feltéve, hogy …khm…megfelelő helyre tetted a segged.

Egy taxisofőr halálra gázolt egy galambot még novemberben Tokióban. A japán rendőrség őrizetbe vett egy tokiói taxisofőrt, aki előre megfontolt szándékkal meggyilkolt egy galambot. Az ötvenéves Ozava Acusi még novemberben követte el a bűncselekményt.

A sofőr a taxijával belehajtott egy az úton lévő galambcsapatba, az egyik állat azonban nem tudott elrepülni. A városi galambok Japánban nem számítanak vadon élő állatnak, így a megölésével Ozava megsértette a vadvédelmi törvényt

– írta meg a South China Morning Post. A rendőrség egy állatorvost is kirendelt az elpusztult madár mellé, hogy orvos szakértőként mérje fel az esetet. A nyomozás feltárta, hogy a taxisofőr egy közlekedési lámpánál állt, amikor meglátta a galambcsapatot. Amikor zöld jelzést kapott, felgyorsított és 60 kilométer per órás sebességgel száguldott be az állatok közé. Az állatorvos megállapította, hogy a galamb azonnal elpusztult.

Az esetet egy járókelő jelentette a rendőrségen, akit mélységesen megrázott a taxisofőr kegyetlensége.

Ozava a nyomozóknak azt mondta: Az út az embereké, a galamboknak félre kellett volna állniuk az utamból.

A rendőrség közölte, hogy eredetileg nem tervezték Ozava őrizetbe vételét, de az eset után a viselkedése annyira rosszindulatú volt, hogy végül jobbnak látták az elfogását.

(vadhajtasok.hu)