Közös razziát tartott a rendőrség a BKK-val, csak úgy repkedtek a milliós bírságok

Közös razziát tartott a rendőrség a BKK-val, csak úgy repkedtek a milliós bírságok
Megosztom

2023-ban csaknem 30 millió forintnyi bírságot szabtak ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közös akciójában. Buszsávokat, buszjáratokat és taxikat ellenőriztek.

A BRFK és a BKK már negyedik éve zajló, közös ellenőrzési akciójában 2023-ban csaknem 30 millió forintnyi bírságot szabtak ki buszsáv-, járat- és taxiellenőrzéskor – írja az MTI.

A BRFK szerdán a police.hu-n azt közölte, hogy a 2023-as közös buszsáv-, járat- és taxiellenőrzésekkor 69 személyt elfogtak, 36-ot előállítottak, 17-szer büntetőfeljelentést, 93-szor szabálysértési feljelentést tettek, 782 esetben helyszíni bírságot és 204-szer közigazgatási bírságot szabtak ki.

A tájékoztatás szerint a rendőröknek 2023-ban a buszsávban szabálytalankodók miatt 500 alkalommal kellett intézkedniük. A BKK és a BRFK tavaly 46-szor szervezett járatellenőrzést, ezalatt csaknem 1150 járművet, illetve 2900 embert ellenőriztek.

A rendőrség közölte azt is, hogy tavaly 25-ször szerveztek taxiszolgáltatás-ellenőrzést, és csaknem 2500 taxit, illetve 2600 embert ellenőriztek.

A BRFK és a BKK munkatársai mellett a kezdeményezésben részt vettek a Készenléti Rendőrség erői, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói, Budapest Főváros Kormányhivatala, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság munkatársai, a Budapesti Polgárőr Szövetség és tagszervezetei, valamint a taxiszolgáltatók ellenőrei is.

A közös akciók 2024-ben folytatódnak. Boldog új évet kívánunk Tóth alezredesnek és a BKK taxiellenőrzésnek. Bár előre jeleztük, hogy a szilveszteri lencsefőzelék készítése esetében nem árt ügyelni, hogy nem kell rá/só, ezt sokan figyelmen kívül hagyták, így kedvenc SDM-jüket már elsején kivezényelte kedvenc hajnalkájuk. Vélelmezhetően kedvenc Tóth alesük is hamarosan újra elszabadul. Vagy nem. 😀 😀

Azt is tudjuk, hogy a Bolt rettentő biztonságos és természetesen teljes mértékben szabályos, sőt, ő az ÜBER, azaz a legjobb, aki felette áll mindennek. (Ha valaki nem értené, google fordító, német fül.) De ha ez így lenne, akkor miért kell ezt minden percben kommunikálni és hangsúlyozni, ráadásul ingyen és bérmentve elkötelezett és meggyőződéses (kac, kac, kac) csicskákkal (ld. Tóth, rá/só és cimbijeik) papagáj módra szajkóztatni?

(index.hu nyomán)