A BKK jelzi az illetékes hatóságoknak a taxisok által elkövetett visszaéléseket – hol maradnak az érdemi változások?

A BKK jelzi az illetékes hatóságoknak a taxisok által elkövetett visszaéléseket – hol maradnak az érdemi változások?
Megosztom

A Privatkopo.hu az elmúlt hónapokban számos cikkben foglalkozott a Budapesten működő taxi társaságok munkatársai által elkövetett visszaélésekkel. Egy, a bűnügyi portál olvasója által küldött hivatalos tájékoztatásból kiderül, hogy a fővárosi taxisok működését felügyelő, ellenőrző Budapesti Közlekedési Központ (BKK) bejelentéseket tett a BRFK Repülőtéri Rendőr Igazgatóság, a BRFK illetékes kerületi kapitányságai, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) felé a szervezet által tapasztalt jogsértésekkel összefüggésben – azonban taxisfronton a helyzet változatlanul büdös…

A Privatkopo.hu egyik olvasója juttatta el a bűnügyi lap szerkesztőségének azt a levelet, amelyet válaszul kapott a fővárosi taxisok működését felügyelő, ellenőrző Budapesti Közlekedési Központhoz (BKK) intézett kérdéseire. „Társaságunk a vonatkozó jogszabályok szerint ellenőrzésre jogosult szervezet a személytaxi-szolgáltatást és a személygépkocsival történő személyszállítási szolgáltatást illetően, intézkedések meghozatalára nem vagyunk jogosultak.A vonatkozó jogszabályok szerint eljárva az ellenőrzések tapasztalatait intézkedési javaslattal minden esetben megküldjük az intézkedésre jogosult hatóságoknak, szervezeteknek. A konkrét esetekben a BRFK Repülőtéri Rendőr Igazgatóság, a BRFK illetékes kerületi kapitányságai, a közlekedési hatóságok, valamint a NAV felé tettünk már bejelentéseket, illetve felhívtuk a hatóságok figyelmét a visszaélésekre.” A BKK válaszából egyértelműen kitűnik, hogy a szervezet rendszeresen jelzi az intézkedésre jogosult hatóságoknak a taxisok által elkövetett visszaéléseket. Azonban az áldatlan taxis állapotok tekintetében – valamiért – mégsem észlelhetők változások. A Max Taxi kötelékébe tartozó gépkocsik ugyanúgy kisajátítják az V. kerületi Széchenyi István téri és Erzsébet téri, valamint a VI. kerületi Nagymező utcai, illetve Andrássy úti (Operaház előtti) taxiállomásokat, ahogy Bényei Gábor „védencei” a Deák téri drosztot – mint tették azt korábban.

A Bényei Gábor által felügyelt Deák téri droszton (is) változatlan minden…

Az Erdei László és Gajár László védelmét – úgynevezett „leadóért” – élvező taxishiénák ugyanúgy ellepik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret, és ugyanúgy megkárosítják a hazánkba érkező külföldi utasokat. A csaló hiénák ugyanúgy „pörgetik” a díjszámlálókat. Bizonyos taxi társaságok alkalmazottai ugyanúgy terjesztik a kábítószert a budapesti éjszakában, és ugyanúgy szervezetten „szállítják be” a költségvetési csalásból és drogkereskedelemből élő, rossz hírű night clubok „hálójába” a „megkopasztásra” kiszemelt külföldi turistákat – mint tették azt korábban. Hol sikkadhatnak el azok az ügyek, hol nem történik az égvilágon semmi azokkal a visszaélésekkel összefüggésben, amelyeket a Budapesti Közlekedési Központ helyez a bűnüldöző hatóságok asztalára? Kik azok, akik – esetleg – „blokkolhatják”, „elsikálhatják” a jogsértésekről szóló jelzéseket? És miért?

Kik védik ezeket az embereket, gazdasági társaságokat? És miért?

A Budapesti Közlekedési Központ azt állítja, eleget tesz a törvényben rögzített kötelezettségének: bejelent, felhívja a hatóságok figyelmét. Akkor? Miért nincs érzékelhető változás a felmerült visszásságok vonatkozásában? A Privatkopo.hu várja a BRFK Repülőtéri Rendőr Igazgatóság, a BRFK illetékes rendőrkapitányságai, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal reagálását az ügyben.

Amennyiben van mondanivalójuk.

(folytatjuk)

Forrás: Privátkopó 2016.