Vesztegetés gyanújával őrizetbe vették a Celebi vezetőit és a TaxiPlus munkatársát

Vesztegetés gyanújával őrizetbe vették a Celebi vezetőit és a TaxiPlus munkatársát
Megosztom

Vesztegetés gyanújával a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság őrizetbe vette a Liszt Ferenc repülőtéren a gépek földi kiszolgálását végző Celebi Ground Handling Hungary Kft. három vezetőjét, valamint a társaság számára személyszállító szolgáltatást nyújtó TaxiPlus Europe Kft. ügyintéző munkatársát.

A Celebi és a TaxiPlus között kizárólagos személyszállítási szolgáltatói szerződés van érvényben, amellyel összefüggésben – a rendőrség gyanúja szerint – a taxitársaság rendszeresen, többmilliós nagyságrendű vesztegetési pénzeket fizetett a török tulajdonban álló cégnek. Egy ilyen pénzátadás alkalmával csaptak le a bűnüldözők a gyanúsítottakra, akiknek telefonjait – a rendőrség kezdeményezésére – már hónapok óta lehallgatta a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat. A bűnügyi portál értesülése szerint a nyomozók házkutatást tartottak a Celebi és a Taxiplus székhelyén és dokumentumokat, számítógépes adathordozókat foglaltak le.

Az ügyben további őrizetbe vételek várhatók.

A Privatkopo.hu információja szerint az úgynevezett „visszaosztás” hosszú évek óta jelen van a budapesti taxitársaságok tevékenységében, a kizárólagos személyszállítási szolgáltatói szerződések hátterében gyakran korrupció húzódik.

(folytatjuk)

Forrás: Privátkopó 2017.