UPDATE! Gyors hír – közelgő változások (?)

UPDATE! Gyors hír – közelgő változások (?)
Megosztom

Ezt most csak így, komment nélkül idetesszük. Lentebb a Diqusban lehet kommentelni, anyázni. Itt nincs facebook cenzúra. 😀

UPDATE!

Kedves „sárga társadalom”!

A mai nap híre taxis fronton, már eljutott azokhoz akik még érdeklődnek a szakma, és saját sorsuk iránt! Igen, leszedtük. És hogy miért? Nos, lentebb bővebben a sztori. Egy mondatban: a férfi menzesz a lehető legrosszabb, a hisztikre meg nem vagyunk vevők.

Előre bocsátjuk, hogy

1.) Minden ellenkező híreszteléssel ellentétben ez oldal sem „Bettinek”, sem „Robinak” nem tulajdona, ergó nincs hozzá közük, itt mi jelenik meg, sőt, sok ráhatásuk sem. Max. annyi, mint bármelyik budapesti taxisnak, ha KÉR! Ja, meg néha ők ezek szerint olvasnak minket. Ritka kincs ez a tulajdonság a mai világban!

2.) A facebook hasonló oldalának más a tulajdonosa. Kvázi ha ott tőlünk osztanak meg hírt, annak nagyon örülünk, de erre ráhatásunk édeskevés van.

3.) Ha a facebook oldalnak üzengettek, ők lehet, hogy leszedik a hírt, de mi itt nem biztos. Szóval ha lányos hisztiteket velünk szeretnétek közölni, akkor két lehetőség van:
a.) az oldal alján a Disqus-ba odaböffentitek.
b.) írtok emailt: marianna.kiss1979@gmail.com

4.) Híreinket a taxisok világából szedjük, amihez sok segítséget kapunk tőletek. Lásd pl. a nyár folyamán a Balaton Soundon történtek, a taxis konferencia eseményei, stb.

Kiraktunk ma egy hírt, amit képernyőmentés formájában kaptunk néhány taxistól. Gondoltuk, nem árt, ha az érintettek tudnak arról, hogy rendeletmódosítás várható. Lett rögtön felfordulás, az eredeti poszt szerzője már menekül a saját állításai elől, minket ügyvéddel fenyeget (ha jól értelmeztük az egyébként nem nekünk küldött, helyesírási hibáktól hemzsegő hisztikés üzikéjét).

Ha csak megnézzük az utolsó sorát, már azt is nehéz értelmezni, mégis erre hivatkozott. Azóta is csak totózunk, mit jelent az „ezen körülbelül”. Tippjeiteket várjuk, nekünk nem sikerült megfejteni.

De álljon itt akkor a történet, mivel a mai nap és este folyamán sok mindenre magyarázatot kaptunk, miért is tart ott a szakma ahol! Megjelent egy pár mondatot tartalmazó megosztás, melyet szinte már szokás szerint rövid időn belül eljuttattak többen is hozzánk. Mivel rövid utánajárással ellenőrizhető volt az alaphír, így a nem teljesen pontos értesüléseket megosztottuk az igen tisztelt olvasókkal. A több felületen ezek után a szokás szerinti okos „érdekvédő” kör persze azonnali tiltakozásba kezdett, melynek lényege, többek között, hogy ha egy hideg elleni „fejvédő” nem tud valamiről, akkor az nem is létezhet. Csak a szokásos. Amúgy mindenki hülye.

Aztán eljutott hozzánk az alaphír leírójának tiltakozása is, a fent említett, nehezen értelmezhető hisztike formájában. Úgy nem mellesleg hemzseg az üres ügyvédi fenyegetőzéstől, olyan mondatoktól, amitől még a leghülyébb, kezdő ügyvéd is a fejét fogná, de azért részlegesen megfejtettük.

Amit nem értünk, hogy ha valaki a közösségért, a társai segítségére leír egy információt, amely – mint kezdő sorainkban is jeleztük – rendelkezik valóságtartalommal, akkor az mitől a saját kizárólagos információja? Különösképpen hogyan lehet „szellemi terméke”? Vagy akkor ezen az elven az orgazmus közben elnyögött „oh” és „jajj” is saját szellemi termék? Azért kíváncsi lennék mi erről egy valódi és valóban képzett jogász véleménye. Bocs, nem, azt tudom. 😀 Ja, hogy nagyok vagyunk, más nem számít? Vagy segíteni akar, de félúton összezavarodik? Maradjunk annyiban, hogy szánalmas. Úgy az egész, de főleg ez a szerencsétlen.

Tehát röviden összefoglalva, a már sokat rebesgetett erkölcsi bizonyítvány beszerzésének kényszere úton van. Aztán majd ideér. Hogy nem január 1., az biztosra vehető, ahogy az is, hogy nem sokára.

És még egy dolog biztos: az alaphír hozójának az általa is tényként közölt információk megvalósulása esetén nincs erkölcsi joga sem hozzászólni, sem bármilyen formában megnyilvánulni, sem a módosításhoz, sem az arról szóló bármilyen formájú megosztáshoz, hírhez. (Az „erkölcs” szó értelmezése, ha nem megy, segítünk benne.) Javasoljuk, hogy ügyvéddel fenyegetőzés helyett először tanuljon meg helyesen és értelmezhetően üzengetni, utána meg olvasni és értelmezni, majd később jogot tanulmányozni. Aztán majd talán, és esetleg oszthatja az észt. Fenyegetőzni akkor sem lesz sem joga, sem módja. A kiváló ügyvédeket pedig, ha javasolhatjuk, inkább a BKK-val folytatott küzdelmei során alkalmazza. Többre jut vele.

Taxis Tivadar