Az Uber alapítója bődületes ütemben szabadul meg a cég részvényeitől

Az Uber alapítója bődületes ütemben szabadul meg a cég részvényeitől
Megosztom

Travis Kalanick már több mint 2,1 milliárd dollárnyi Uber-papírt adott el.

Amióta november elején lejárt a bennfentes részvényesekre vonatkozó értékesítési tilalom, tempósan szabadul meg Uber-részvényeitől a vállalat ismertebb alapítója, Travis Kalanick – írja a G7.hu.

Kalanick csak decemberben 350 millió dollár értékben adott el Uber-papírokat, az általa értékesített teljes mennyiség ezzel már meghaladta a 2,1 milliárd dollárt. A Bloomberg szerint a 3 milliárdosra becsült vagyonának már csak nagyjából az ötöde van Uber-részvényekben, míg korábban a háromnegyede volt.

A cég másik alapítója, Garrett Camp is csökkentette részesedését, bár jóval kisebb mértékben. Ő 35 millió dollárhoz jutott az eladásokkal, és még mintegy 2,1 milliárd dollárnyi részvénye van.

A botrányok miatt elzavart Kalanickkel ellentétben, a mostani vezérigazgató Dara Khosrowshahi viszont a jelek szerint hisz a vállalt jövőjében, mert 7 millió dollárért vett Uber-papírokat.

Az egyelőre nem világos, hogyan lesz nyereséges az Uber, mert rendre egymilliárd dolláros veszteséget mutatnak a negyedéves jelentések.

Forrás: hvg.hu