FRISSÍTÉS – a #vamzer ügy kapcsán- mert a Reich/szolók csak Reich/szolnak

FRISSÍTÉS – a #vamzer ügy kapcsán- mert a Reich/szolók csak Reich/szolnak
Megosztom

Tegnapi, vamzer bácsit bemutató írásunk kicsit felkavarta az állóvizet. Természetesen beindult a kommentháború, pro és kontra. A legtöbbször feltett kérdés: mi ezzel a baj? „Nem értem”, hiszen – írják sokan. Nos, álszenteskedő, vagy csak szimplán tényleg tapasztalatlan, naív, a taxizáshoz még csak nem is konyító taxiskáink, válaszolunk.

Ugye, azt azért nem gondoljátok, hogy a taxisokat nyúzó úgynevezett taxi társaságoknál hülyék és pancserek alkotják a vezetőséget? De maradjunk a Főtaxi berkein belül…

A jelenlegi, kicsit – vagy nem is annyira kicsit – agresszív piacszerző tevékenységébe a vamzer bejegyzésben ismertetett módszerek szervesen beilleszkednek. És kérdésetekre a válasz:

Van a tucatáron dolgozó sofőri kör, és vannak a kivételezettek. A kivételezettek – nem kevesen -nem fognak közöttetek állni, mondjuk a reptéren, vagy valamelyik droszton. Esetenként akár még fehér rendszámmal is ott közlekednek az orrotok előtt, és röhögnek rajtatok. De bizonyos, a kör tagjaihoz tartozó „kolléga” még ott is állhat köztetek. Aztán pittyeg a tabletje, vagy megcsörren a telefonja, és kiáll a sorból.

Persze, néha vannak ebben a körben is nézeteltérések. Ilyenkor szokott megjelenni egy rövid üzenetben, hogy XY „fuvar lenyúlásért” nincs már a cégnél, mint ahogyan nem túl régen is történt. Aztán vagy figyelte valaki, vagy nem. 🙂

Emlékeztek? Nemrégiben idéztük be egy kolléga szavait. “A tisztesség szónak meg aztán végképp semmi keresnivalója nincs itt. Az ugyanis, hogy jobbágyként a befizetéseitekkel és a saját kockázatotokra létrehozott vállalkozásaitok szolgáltatásával a modern földesurat pozícióba helyezitek és ott tartjátok, mérhetetlenül tisztességtelen minden olyan vállalkozóval szemben, aki egyébként százezrek kiszórása nélkül gyarapodhatna és gyarapíthatná családját, tisztességtelen a családotokkal szemben, mert tőlük veszitek el a pénzt, hogy a földesúrnak adjátok, tisztességtelen a társadalom valamennyi tagjával szemben, mert tápláltok egy korrupt rendszert, gátlástalan oligarchákkal, akik aztán a gazdasági hatalmukból politikai tőkét kovácsolnak. Egyedül saját magatokkal szemben nem tisztességtelen, hanem inkább verébség.“

Nos, ezért végtelenül gusztustalanok a vamzer cikkben leírtak a Főtaxi, vagy bármelyik másik társaság részéről. Mert a hivatali gépezetet megvezetve, esetenként összeborulva vele szánalmasan kiabálnak, és kiabáltok vele ti is  közben: hiénahiénahiénahiénaaaaa!

Bizony, miközben a jelenlegi rendeletekért felelős kör veri a mellét a hatósági árért, teljesen tisztában van vele, hogy az csak tucatszolgáltatásban való csendes döglődéshez elég. És mindeközben elbújnak a matricák mögé, vígan garázdálkodnak a megvezetett, egyébként önmagát és cégét tényleg fedhetetlennek gondoló rabszolgáik rovására.

Lám, kedveskéim, nagyjából ezért undorító és manipuláló Reih/szoló elvtárs cselekedete. Ha esetleg – hozzátok hasonlóan (khm)- nem lenne tudomása dolgokról, akkor meg még hülye is. Súlyosan hülye. Bár ez a veszély nem hiszem, hogy fennáll.

Ha pedig végigolvstátok röpke szösszenetemet, talán választ kaptatok arra is, miért hagyják sorban abba a régi taxisok is. Tudjátok, azok, akik az itt leírtakkal (is) jórészt teljesen tisztában vannak. Úgyhogy verjétek csak a melleteket a tisztességes hatósági árral takaródzva. Az gondosan úgy lett kialakítva, nehogy valamire jussatok belőle. Hajrá!

Ja, és még egy gondolat. Már anno, az Überes tüntetésen szép példát kaphattunk arról, hogyan verik a politikusok a taxisok faszával a csalánt.

Jelenleg sem zajlik más. A kicsiny fővárosunkban hatalomra került balliberális elit be akarja bizonyítani, hogy a Tarlós féle városvezetés mekkora fos volt (amúgy igen), és ehhez tökéletes bulváreszköz a marha taxis, aki még élvezi is, ha vele és általa Reich/szolnak. A Főtaxi pedig készséggel asszisztál mindehhez, és ebben az aspektusban lényegtelen a fuvarkufár jelenlegi pártpreferenciája, ugyanis az ilyenfélék a cél (értsd: pénz) érdekében még egymást is bármikor lecuppantják, akár nyílt színen.

Mivel voltam Főtaxis, és tán jelenleg is vagyok, tudom miről beszélek!

Taxis Terka