Arat a liberális agyhalál

Arat a liberális agyhalál
Megosztom

Taxikupont követelnek a mérhetetlen Liberálisok

Részesüljön minden 65 év feletti fővárosi lakos taxikuponban! – követelik a Liberálisok.

Az idősek védelme érdekében és a hazai fuvarozó vállalatokkal folyamatban lévő egyeztetések alapján a Magyar Liberális Párt azt javasolja, hogy részesüljön taxikuponban minden 65 év feletti fővárosi lakos, amivel orvosi vizsgálatokra és kezelésekre menet elkerülhetik a tömegközlekedés igénybevételét – írja a nullaszázalékos párt nevében Szabadai Viktor.

A javaslatunk szerint első körben minden fővárosi lakos 5000 ft értékű taxikuponban részesülne, amit arra használhatnának fel, hogy eljussanak a létfontosságú egészségügyi vizsgálataikra, kezeléseikre. A kuponnal legfeljebb a fuvardíj felét lehetne kifizetni.

A taxik használatával minimalizálhatjuk a társas érintkezések számát, és az egyre jobban elterjedt elválasztó fólia miatt tovább csökken a fertőzés kockázata is. Mindez elengedhetetlenül fontos a különösen veszélyeztetett idős polgártársaink védelme érdekében – ötletelnek.

Azt javasoljuk, hogy a kuponok költségét a főváros és a magyar állam közösen finanszírozza a védekezésre elkülönített alapokból – írja a törpepárt.

A javaslatainkat az egyeztetések lezárulását követően a Fővárosi Önkormányzat elé terjesztjük – zárul a közlemény.

Forrás: Demokrata