Egy taxis segítségével fogták el a budapesti ámokfutót, aki rengeteget szabálytalankodott menekülés közben

Egy taxis segítségével fogták el a budapesti ámokfutót, aki rengeteget szabálytalankodott menekülés közben
Megosztom

Az egyik rendőr elárulta, hogy az ittasan vezető sofőr pénzbírsággal megúszta volna, ha nem lóg meg az intézkedés elől, így viszont jő időre elveszítette a jogosítványát.

Megszólalt az egyik rendőr, aki társával elkapta az ittas sofőrt, aki 93 büntetőpontot gyűjtött össze sorozatos szabálytalankodásával még július 17-én éjszaka Budapesten.

Mint azt mi is megírtuk, az ittasan vezető sofőr többször átszáguldott a piroson, a szembe jövő sávban és a buszsávban is közlekedett és a záróvonalat is nem egyszer átlépte. És ez még nem minden…

93 büntetőpontot gyűjtött össze egy ittasan vezető sofőr egyetlen éjszaka alatt Budapesten – számolt be róla a rendőrség.

Fel is sorolták, mennyi szabálytalanságot követett el:

9 piroson átszáguldott, 2 behajtani tiloson behajtott, háromszor a szembe jövő sávban, háromszor a buszsávban ment, kétszer nem állt meg a stop táblánál és kétszer átlépte a záróvonalat.

„5x vehettük volna el a jogosítványát, de csak egyszer tettük. Akkor viszont nagyon” – fűzték hozzá a rendőrség Facebook-oldalán közzétett videóhoz.

A Borsnak sikerült megszólaltania az egyik rendőrt, aki a kollégájával üldözőbe vette az ittas sofőrt. hirdetés

Kiderült, hogy nem sokkal éjfél után, az I. kerületi Alagút utcában akarták megállítani a Nissan terepjárót, a sofőr azonban a rendőri jelzés ellenére elszáguldott. Pedig elsősorban csak szondáztattak volna.

A rendőrök 8 percen át követték a 34 éves férfit, akit végül az V. kerületben, a Széchenyi utcában sikerült elkapniuk.

„Végül egy taxis közreműködésével sikerült elfognunk a férfit, aki önszántából bevallotta, hogy ivott egy sört, és korábban már több szabálysértést is elkövetett. Azt mondta, hogy remélte nem eredünk a nyomába, és meg tud lógni előlünk, de pechére nem így lett” – mondta Ács András főtörzsőrmester.

Azt is elárulta, hogy miután elkérték a sofőr iratait és megfújatták vele a szondát (ami igazolta, hogy ittasan vezetett), a férfi azt mondta, fel akarja hívni az édesanyját, de végül meggondolta magát, és az apjának telefonált. Ő volt az, aki odament a helyszínre és hazavezette a kocsit, miközben a fia gyalog indult el haza.

„Azt mondta, hogy jobb, ha most kiszellőzteti a fejét. Rosszul érintette, hogy elkaptuk, de mondtam neki, hogy legközelebb ne fogja menekülőre a dolgot, mert sokkal jobban jár, ha eleget tesz a rendőri intézkedésnek. Úgy legfeljebb százezer forint pénzbírságot kapott volna, így viszont a jogosítványát is jó időre be fogják vonni” – mesélte a rendőr.

Forrás: bors.hu