Mekk Elek tündöklése és bukása

Mekk Elek tündöklése és bukása
Megosztom

Hoztunk nektek egy cuki cikkecskét, ami a Pesti Srácokon megejtett haknizások után most érdekes módon már csak a 24.hu-n jöhetett ki. Szép kis fordulás Fidesz-től balliberális ellenzék felé. Köpönyegforgatás rulez!

Amúgy mi csak azt a kérdést tennénk fel, hogy nem lett volna egyszerűbb megmondani, hogy kedvenc Mekk Elekünk a kutyának nem kellett az erőszakos és gusztustalan nyomulásával? Merthogy szerintünk pusztán annyi történhetett, hogy a jelöléshez szükséges szavazatokat ( 😀 😀 ) sem sikerült összeszednie, ez pedig még kampányolással sem ment volna. A folyamatos áskálódás és gyűlöletkeltés helyett inkább nézne szét kicsit saját taxis cége, no meg a reptéri szerződés háza táján (is) lehet, többre jutna és kevesebb ellensége lenne. De ezzel a témával hamarosan jövünk bővebben.

Nagy Elek BKIK-elnök mégsem indul Parragh Lászlóval szemben az MKIK-elnöki posztjáért

Azt az információt kaptunk arról, hogy a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnöke, Nagy Elek  indulna a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) hó végén esedékes tisztújításán az elnöki posztért Parragh Lászlóval szemben, megkérdeztük, valóban így van-e.

A BKIK megkeresésünkre azt írta, Nagy Elek BKIK-elnöknek valóban szándékában állt indulni az MKIK október végi tisztújító küldöttgyűlésén az elnöki pozícióért. A koronavírus járvány azonban megakadályozta abban, hogy a területi kamarák nagy többségét személyesen meg tudja látogatni, hogy elmondhassa elképzeléseit. Ezért úgy ítélte meg, azzal a törekvésével, hogy új irányokkal más szellemiségű vezetés honosodjon meg az országos kamarában, nem tudta mozgósítani azt a kritikus tömeget, ami a változáshoz szükséges. Ugyanakkor a jelenlegi, a koronavírus okozta válsághelyzetben a területi elnökök többségének a részéről nagyon nagy volt az igény a békés megoldásra és a kompromisszumra. Nagy Elek ezen okok miatt visszalépett a jelöléstől.

Hozzátették, a KATA-szabályozásról alkotott vélemény is mutatja a két szemlélet közötti különbséget. A budapesti kamara mielőtt bármilyen véleményt kialakított volna, megkérdezte a katás vállalkozókat: a kutatásban részt vevő válaszadók száma több mint 6000 volt. A kamara ezen válaszok, valamint a rendelkezésre álló statisztikai adatok és több szakmai szervezet javaslatainak figyelembevételével készítette el a KATA újraszabályozását célzó 7+1pontos javaslatát. Nem véletlen, hogy számtalan szakmai szervezet a vendéglátóktól az adótanácsadókig támogatta és támogatja a BKIK javaslatát. A BKIK továbbra is szorgalmazza a KATA törvény általa javasolt módosítását.

Az MKIK-elnökség döntése értelmében a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara tisztújító küldöttgyűlésére 2020. október 29-én kerül sor. Az elnökjelöltek személyéről az Országos Választási- és Jelölőbizottság dönt. A kisadózás esetleges enyhítésével kapcsolatban azt írte megkeresésünkre az MKIK, hogy  Parragh László elnök nem képvisel a korábbi kamarai javaslattól, illetve a Pénzügyminisztérium legutóbbi állásfoglalásától eltérő álláspontot kata ügyben.

A csütörtöki kormányinfón is elhangzott, a kormány nem enyhítene a parlament által már elfogadott szigorításokon: