Milyen helyzetbe kerültek a taxisok a kijárási tilalom óta?

Milyen helyzetbe kerültek a taxisok a kijárási tilalom óta?
Megosztom

Milyen helyzetbe kerültek a taxisok a kijárási tilalom óta? Reif Zoltán, a Taxi4 értékesítési vezetője válaszol.

Hogy alakult a forgalom, a fuvarszám a kijárási tilalom bevezetése óta?

– Úgy tűnik, az állampolgárok bizony törvénytisztelőek, s ez a fuvarszámban is erőteljesen meglátszik. Hétköznapokon este 8 és reggel 5 óra között a felére esett vissza, hét végén pedig a harmadára. Este 7 óra magasságában van egy minimális emelkedés, bevásárlásból sietnek haza sokan, de ez messze nem pótolja az esti-éjszakai forgalom kiesését.

Mit tudnak tenni a kieső bevételek pótlására?

– A taxiscégekről általánosságban elmondható, hogy csökkentették a sofőröktől nekik járó fuvarszervezési jutalékukat. De a taxistársadalom reménykedik abban, hogy az állam is segít, ugyanazok a kedvezmények elegendőek lennének, amelyeket tavasszal is biztosítottak a befizetendő járulékok időszakos törlésével.

Tapasztaltak-e olyat, hogy valaki a kijárási tilalmat a taxik segítségével játszotta ki?

– Az éjszakai utasok többsége bizonyosan munkába igyekszik, vagy onnan tart hazafelé. Ám nyilván nem lehet kizárni, hogy akadnak olyanok, akik adott esetben egy buli végén leintenek egy autót. De azzal mindenkinek tisztában kell lenni, hogy a taxit ugyanúgy megállíthatja a rendőr, mint bármely más járművet, így semmiféle kivételt nem képeznek.

Forrás: blikk.hu