Egyelőre kérdéses a Sziget sorsa 2021-ben

Egyelőre kérdéses a Sziget sorsa 2021-ben
Megosztom

Gerendai Károly szerint nem biztos, hogy bele szabad vágni egy akkora költségvetésű nagy fesztivál szervezésébe, mint a Sziget jövőre.

A Sziget Kft. kisebbségi tulajdonosa a Forbes Élő vendégeként elmondta, hogy jövőre kisebb fesztiválokat a magyar közönség számára már meg lehet majd tartani valószínűleg, de a nemzetközi fesztiválok esetében fontos előre tudni, hogy mennyien fogják látogatni és mennyit költhetsz, ami eddig mindig a jegyelővételen múlott – az alapján lehetett tervezni.

A probléma, hogy októberben már el szokták indítani a jegyvásárlást a következő évi Szigetre, ám ez most nem volt lehetséges a koronavírus-járvány miatt.

„Most el se tudtuk indítani a 2021-es Sziget jegyelővételét, jövő február-márciusig nem is lesz értelme elindítani, mert senki sem tud semmit előre a nyárról. Nagy kérdés, hogy akkor szabad-e egyáltalán belevágni egy több mint tízmilliárdos költségvetésű rendezvénybe” – mondta Gerendai Károly vállalkozó.

Gerendai szerint még márciusig lehet várni, de ha akkor úgy döntenek, hogy belevágnak, akkor is nagy lesz a kockázat. Tavaly ilyenkor a bérletek 30 százalékát már eladták, márciusban pedig már bőven 50 százalék felett jártak – írja a Napi.

A Sziget Kft. idén már 4 millió euró hitelt kényszerült felvenni, valamint Gerendai a számításai szerint idén már mintegy félmilliárd forintot költött a magánvagyonából a vállalkozásai megmentésére.

„Ha nem lett volna a Sziget-eladás 2017-ben, nem tudom, hogy most mi lenne. Ebből a szempontból szerencsés ütemben történt az eladás, mert tőkéhez jutottam. Ennek egy részét már befektettem, de most volt likvid forrásom is” – mondta Gerendai.

Forrás: blikk.hu