Taxi tarifa újratöltve

Taxi tarifa újratöltve
Megosztom

A mai napon tárgyalóasztalhoz  ültek a fővárosi személyszállítás képviselői valamint Karácsony „biciklisáv” Gergely főpolgármester és Kiss Ambrus alpolgármester.

Szerkesztőségünk megkereste a résztvevő taxisokat, akik közül többen hajlandóak voltak nyilatkozni. Az alábbiakat tudtuk meg, azon túlmenően, hogy a legtöbb résztvevő erős hányingerről és émelygésről számolt be.

1.) A városháza játssza a sértődöttet, amiért a Kormány nem módosította az ártörvényt.

2.) Tarifa emelésről hallani sem akarnak.

3.) Még azzal együtt sem, hogy januárban  -az ártörvény módosítását célul tűzve – megszavazták a következő nagyjából 10%-os tarifa emelését is. Igaz, ez a bécsi mintára vonatkoztatva lefelé is lehetne 10%, de a nagy duzzogásban már a plusz sem működik. Mert csak.

4.) A kormány döntését követően, és arra hivatkozva Karácsony „eladomavárosházátis” Gergely többször elmondta, az ő indítványait sorra lesöpri a kormány, de most már a városháza nem enged és duzzognak. Duzzognak, mert ők ezt büntetlenül megtehetik néhány ezer ember kárára.

5.) Nekik állításaik szerint nem számít pár ezer szolgáltató, azok családja és ismerőseik, és ők bizony el nem térnek a bécsi mintától, ami ugyebár nem megvalósítható, és kész!

6.) Valaki egyszer azt mondta, ez a Karácsony „nagyonzöldvagyok” Gergely buta, rosszindulatú,  és gonosz. A mai napon mindezt sikeresen bizonyította. Nem tanulnak a saját hülyeségeikből sem. Lelkük rajta.

Ugyan a taxizás képviselői lelkük mélyén azért bíztak egy emberi és gazdaságilag is indokolt hozzáállásban, bár erős kételyekkel és jó adag Deadalon tablettával ellátva vágtak bele a mai kalandba, azért megvan a B terv, úgyis ideje folytatni a kormányoldali tárgyalásokat is.

Egyszóval a városháza részéről ennyi: le vannak szarva a taxisok.

Reméljük, a jövő évi választások alkalmával nem felejtitek el, mennyire „pozitív” volt a Karácsony „méhlegelő” Gergely és csapata általi hozzáállás a taxisokkal szemben. Hogy nem felejtitek el, Karácsony „darázsgarázs” Gergely személyes sértettsége és tán zsebe könnyebbedése okán milyen magasról szarik a jelen inflációs környezetben a szolgáltatókra és hogyan sodorja őket az ellehetetlenülés felé. Mondjuk megértjük, a sok szakértője és ő is igen szép havi fizetést tesznek zsebre a semmiért. Már csak röpke egy év a választásokig, reméljük, addig sikerül helyette egy világtalan leveli békát találni, még az is jobb főpolgármester lenne.    

Bár a résztvevők tájékoztatása szerint közel kétórás volt a megbeszélés, amiről egyszer ki is akart rohanni a zseniális főpolgi, csak a taxisok közölték, ennek még nincs vége és leül, a mai szófosásról többet nem lehet leírni. Mert nincs mit.