Egy tagdíjemelés margójára

Egy tagdíjemelés margójára
Megosztom

Mivel néhány taxis csoportban név szerint meg lettünk szólítva, miszerint mi a véleményünk a Főtaxi tagdíj emeléséről, hát leírjuk. Előre jelezzük, sokaknak nem fog tetszeni.

Tagdíjak, emelések és egyebek terén a véleményünk teljes mértékben megegyezik a blog előző üzemeltetőinek véleményével: ti akartátok, ti akarjátok fizetni, akkor mi a probléma? Infláció van, ez most itt is utolért benneteket.

Amúgy a válaszon gondolkodva az a sok képernyőmentés villan be, amit a Bolt legutóbbi applikáció leállásnál küldött nekünk több Boltos is. Konkrétan vinnyogtak a sofőrök, mint szopós malac, hogy most szombat este éhen fognak halni, hiszen nem kapnak címet, nem megy az app, és eszükbe nem jutott utcáról dolgozni. Tudjátok, ez azt jelenti hogy az utas felemeli a kicsi kezét és integet, valahogy úgy, ahogy az amerikai filmekben látjátok.

Na, szóval. Ti tapsoltatok, amikor leszoktattátok az embereket a drosztokról, aztán az utcáról, tapsoltatok, amikor ijesztgettétek őket hiénákkal meg egyebekkel, tapsoltatok amikor a szent érdekvédő fémes szerkezet végighaknizta a médiát a szarhiénarohadékokkal. Akkor jó volt tagdíjat fizetni. Most mi a nyávogás tárgya?

Aki képtelen utcáról, applikáció vagy diszpécser nélkül dolgozni, az egyrészt ne nevezze magát taxisnak, másrészt ne rinyáljon a tagdíj miatt, és főleg ne, ha emeléskor is ott marad. Szabadverseny van, át lehet menni máshová, ahol kevesebb a nyögdíj.

Amúgy meg nem tűnt fel senkinek, hogy a tarifaemelés után legelőször is a Bolt emelt, a rendszeréből adódóan automatikusan, és a Főtaxi lecsúszott a második helyre? Igen, kedveseim, a százalékos tagdíjnál is realizálódik a tarifaemelésből következő „tagdíjemelés”, szimpla matematika, csak nem egyszerre kell behordani a fuvarkufárnak. És hát nem kell félni, fájni fog, de biztos mások is emelnek majd.

Azt is látjuk a csoportokban, hogy egy igen szűk kör látja és tudja a megoldást, de egy fecske nem csinál nyarat, a többiek meg siránkoznak a különféle felületeken, pedig attól jobb nem lesz senkinek.

Azt is jelezni szeretnénk, hogy a Stockholm szindróma kezelése pszichiátert igényel, ami bizony pénzbe kerül, amelyik jobb az drágább, amelyik rosszabb az olcsóbb.  „Fogvatartóitok”, „túszejtőitek”, azaz a fuvarkufárok pedig nem a tagdíjjal tartanak benneteket sakkban, hanem saját alkalmatlanságotokkal, azaz az önálló, mankók, kütyük, egyéb segédeszközök nélküli munkavégzésre való képtelenségetekkel.

Ha azt vártátok, hogy végre szidni kezdjük a Főtaxit, hát tessék, megtettük. Ő is csak egy fuvarkufár. De ha szidjuk a tagdíjemelésért, akkor a többivel együtt, mert ez így kerek. Ha nem azzal foglalkoznátok, hogyan lopjatok egymástól fuvart, hogyan basszatok ki a másik taxissal, hogyan menőzzetek (persze közben lyukas zokniban cigit lejmolva a másiktól), hány tíz- és százezret termeltetek, hanem összefognátok végre egyszer az életben, és észrevennétek, mennyire vagytok átverve és sarokba szorítva, már rég előrébb lennétek. Így csak vergődtök a csapdában.