Bolt szabadjelző újratöltve

Bolt szabadjelző újratöltve
Megosztom

Amint az már írtuk a Bolt szabadjelzője körül is hemzsegnek a szabálytalanságok. Lassan már csak az szóljon, aki bárhol, bármiben szabályos dolgot talál a Bolt csodálatos „szolgáltatásában”.

Persze látjuk, kapjuk az anyagokat a kifizetések átalakításáról, és a kapálózást, a kiút keresést. Mindent. Nem fog sikerülni. Látjuk azt is, hogy szombaton közreadtuk a szabadjelzővel kapcsolatos anyagot, szerdán pedig már olyan „szerződésmódosítás” látott napvilágot, ami érinti a szabadjelzőket is. Mondjuk nagyon kezdetleges, gyermeteg, millió ponton támadható formában, de a szánalmas vergődés, na, az látszik. De nézzük a fejleményeket. Azon fejleményeket, amely a Bolt és a háttér (értsd Rásó néni) szerinti kommunikáció alapján teljes mértékben problémamentes.

Első kérdésünk a jelenlegi állás szerint az lenne, hogy mennyi a tarifa egy ilyen Bolt sztoriban, éveken keresztül? Mennyi az, amennyiért valaki(k) hajlandó(k) a hülyét eljátszani és folyamatosan csak alkalmazotti státuszukra hivatkozva vakot, és süketet játszani, megspékelve némi diszlexiával?

Netalán az a helyzet, hogy csak a végletekig alkalmatlan, hozzá nem értő vagy buta senkiháziak csinálják a fesztivált évek óta a Bolt érdekében, falazva több milliárdos adócsalásban, jogszabályokkal ellentétes tevékenységben, nem mellesleg több vállalkozás, és több ezer sofőr terhére, kárára, megélhetésével és életével szórakozva?  

De akkor nézzük. Nem várt fordulatként betekintést nyertünk a BKK-nak a Bolt szabadjelzőjével kapcsolatos nyilvántartásába, amelyből megállapítható, hogy vagy a végtelenségig korruptak, vagy a végtelenségig hülyék és alkalmatlanok. Ez a két lehetőség van, ebben a játszmában nincs szürke ötven árnyalata. Azonban egyik eset sem jogosítja fel még a BKK-t sem, hogy a fent említett egyéb vállalkozásokat, szolgáltatókat hátrányos helyzetbe hozza a Bolt előnyére, és arra sem, hogy akaratuk ellenére így kényszerítse be a taxisokat a Bolt alá, az ő és a saját gyarapodásukra.

Tehát azon kérdésre, amit másfél hete tettünk fel, mely szerint hol van a Bolt szabadjelző szabadalmi eljárása, és ennek kapcsán milyen lajstromszámon jegyzik a különféle helyeken, a BKK-NKH kombónak ennyi a válasza (lásd a képet). És ez szerintük jól van így. Szerintünk, és még pár hivatal szerint – akik nem mellesleg szorgosan vizsgálódnak is –  nagyon nem jól van ez így. Teljes magabiztossággal kijelenthetjük, hogy csak egy súlyos értelmifogyatékos retardált nem tudja megmondani, hogy mi a különbség egy szó, és egy ábra között.  Mondhatjuk úgy is, rém büdös a sztori, már csak ha belegondolunk abba, hogy a Bolton kívül mindenki másnak komoly munkája és költségei vannak a szabályoknak, rendeleteknek megfeleléssel való  működéssel. Kicsit kezd feszes lenni a hangulat, mivel mindenki rájött, hogy a Bolt érdekében az ő farkukkal verik a csalánt, és az ő zsebük kárára nyalják a Bolt alfelét.

De hogy tovább lépjünk, az teljesen egyértelmű volt, hogy ez a – már nem is kívánjuk minősíteni – Rásó egyedül ezt az egészet nem tudta összehozni. Megvan a következő lehetséges jelölt a börtönválogatottba, az NKH részéről is. Reméljük, hamarosan létrehozzák a Venyige utcai taxis válogatottat is.

Az NKH osztályvezetője által ellenjegyezve a Bolt 2016 óta létezik. A cégnyilvántartás szerint azonban a Bolt jogfolytonosan alakult át a Taxify-ból, mégpedig a  2019-es évben. Ráadásul a jóember személyesen jár ki a társaságokhoz diszpécserszolgálatokat ellenőrizni, többnyire  Rásóval. Mostanában utóbbi már valamiért nem nagyon mászkál, bár a kommunikációja szerint minden rendben van, csak kicsit feszes a hangulat. Viszont megkérdeznénk, ha minden rendben, akkor mitől feszes?

Jelezni kívánjuk, hogy a szabadalmi hivatal ügyfélszolgálatának tájékoztatása szerint a nagyon menő, innovatív és zöld rollereken túlmenően csak és kizárólag a Bolt szó van európai védelem alatt, valamint a Bolt taxi szó magyar védelem alatt. Slussz.

Mindeközben látjuk a Bolt rúgkapálását, kibúvó keresését, és azt, hogy természetesen a sofőrökre próbálják hárítani a felelősséget és a költségeket, de legfőképpen minden szabálytalanság következményeit. Látjuk a sofőrök jutalék számítgatásait, vágyálmaikat egy olyan Bolttal kapcsolatosan (igen, tudjuk, beígérték az összes létező, „majd egyszer kész lesz” appot, a repteret, a csillagos eget is), amelynek napjai már megvannak számlálva.

Kicsit visszanéztünk – már megint jogszabályi/rendelkezési szinten – az „Uber” törvény meghozatali idejéig, és a rendelkezésben foglaltakig. Egyértelműen megállapítható, hogy az Uber eltűnése után rövid időn belül visszatért az Uber volt vezérkara, már Bolt álcaruhába bújva, és magával hozva az Uber – egyébként minden magyar jogszabállyal ellentétes – utas adatbázisát. A különbség pusztán csak annyi, hogy a szolgáltatást nyújtó sofőröket átvariálták sárga taxisoknak (már aki képes volt levizsgázni, vagy legalább bement, hogy más megírja helyette), azonban céges szinten ugyanazt az egyébként már tiltott tevékenységet folytatták és folytatják, aminek eredménye több milliárd jó magyar forintnyi adócsalás, mindenféle vonatkozó jogszabályokkal ellentétes szolgáltatás. Ráadásul mindezt „szerződésekben”, pontosabban annak látszó papírfirkálmányokban el is ismerik, mert csak. Azonban sem a jó Rásó, sem az NKH illetékesei ebből semmit nem vesznek észre. Értjük. Egyszer egy okos ember mondta, még egy celeb hölgy kapcsán, aki egy nála jóval öregebb emberhez ment hozzá, hogy nincs min csodálkozni. Mindenkinél van egy olyan összeg, amiért hajlandó minden reggel nyolckor fogat mosni, öblögetni egyet és fél kilenckor térdre-imára borulva …khm…. szolgáltatást nyújtani. Végül is ez ugyanaz a sztori, csak az oboa zajlik másként és az eredmények mások.

Megismételjük a kérdést:

A jelenlegi állás szerint, mennyi a tarifa egy ilyen Bolt sztoriban, éveken keresztül? Vagy csak a végletekig alkalmatlan senkiháziak csinálják a fesztivált évek óta a Bolt érdekében, falazva több milliárdos adócsalásban, jogszabályokkal ellentétes tevékenységben, nem mellesleg több vállalkozás, és több ezer sofőr terhére, kárára, megélhetésével és életével szórakozva?