Diszkrimináció az önkormányzatnál taxis ügyben

Diszkrimináció az önkormányzatnál taxis ügyben
Megosztom

Pár gondolat a világgazdasági cikke előtt.

A nagyon zöld, liberális, szivárványos fővárosi Önkormányzat úgy látszik, erősen rasszista vizekre evezett. Tekintettel arra, hogy a Várban leginkább a brazil gépsor szolgáltat, csúnyán diszkriminativ ez a döntés.

Arról se feledkezzünk meg, hogy szeretett önkormányzatunk éppen a Bolttal egyeztette le ezt a döntését, kihagyva belőle az összes érdekképviselőt, szakszervezetet, miegyebet, hiszen most már a Belváros és a reptér mellett ez is kell nekik.

Amúgy a nagyon okos polgármester asszony definiálhatná, mi a hiéna, ki a hiéna, de itt jelezzük, ha a szerencsétlen Metál baromságait szajkózza, megbukott.

Tehát felkészül minden más céghez tartozó sofőr, hogy ha csúnyán csuklik a várban, vagy hangosabban fingik, máris kitiltják.

Még szerencse, hogy a Bolt sztori már nem tart sokáig, gyorsan be lehet termelni egy kis tartalékot.

És akkor még annyi, hogy, ezzel az összetákolt valamivel az önkormányzat még véletlenül sem a januári tarifaemeléskor nyíltan megfogalmazott és felvállalt Bolt melletti (persze biztosan teljesen önzetlen, anyagi és politikai érdekektől mentes) kiállása politikai súlyáról akarja elterelni a figyelmet.

Kitiltanák a Várból a taxishiénákat

A szabálytalankodó taxisokat fél évre tilthatják ki a budai Vár területéről, ha elfogadják az erről szóló javaslatot.
Kitilthatók lesznek a budai Várból a szabálytalankodó taxisok, ha a Fővárosi Közgyűlés szerdán elfogadja az erre vonatkozó javaslatot – közölte V. Naszályi Márta (Párbeszéd) I. kerületi polgármester a közgyűlés ülése előtti sajtótájékoztatóján.

A polgármester kifejtette, hogy a Várban évek óta problémát jelentenek a hiénataxisok, akik tilosban parkolnak, és eltúlzott árakon szállítják az utasaikat, akik elsősorban a külföldi turisták közül kerülnek ki. A politikus ezért egyeztetést hívott össze a taxiszervezetek képviselőivel, a Fővárosi Önkormányzattal, a BKK-val, és ennek nyomán kezdeményezték a parkolási rendelet módosítását, amelyről szerdán dönthet a közgyűlés.

A módosítás értelmében  a szabályokat megszegő taxisokat fél évre kitilthatják a Vár területéről. Az ellenőrzést a Budavári Önkormányzat közterület-felügyelete és parkolási társasága végzi majd.