Lesz nektek Hungaroring! Na, az aztán lesz!

Lesz nektek Hungaroring! Na, az aztán lesz!
Megosztom

Sorainkat már csak annak a jó pár ezer sofőrnek szánjuk, akik egyre kevesebb reménnyel bírnak, lesz még TAXI – így, nagy betűvel –  a fővárosban. Elfogult, értelmezni képtelen boltosok már ne olvassanak. Tényleg teljesen felesleges.

Látjuk a tombolást  Hungaroring, BalatonSound témákban. Lesz, bizony, lesz nektek Hungaroring, meg terülj-terülj-lopkodjunk-de-minél-többet, már korántsem kedves, komoly mentális problémákkal és függőségekkel küzdő boltosok.

A januárban még teljes mellszélességgel a boltért lobbizó Városháza-BKK kombó eljutott a végéhez! Eddig bírták tartani a hátukat.

Egy a részünkre ma eljuttatott, a Városháza jegyzője által aláírt négy oldalas dokumentum szerint a Városháza eljárást kezdeményezett a bolt ellen a Gazdasági Versenyhivatalnál valamint a Közlekedési Hatóságnál!

Mutatjuk ezt az utolsó oldalt, a fejléccel. A többi közreadására nem kaptunk még felhatalmazást, a jogászok dolgoznak rajta gőzerővel.

Eddig bírtak falazni a Boltnak. Igaz, hogy az iromány szerint ezt inkább a bolt egyfajta „ügyvédjeként” cselekedték, hiszen négy teljes oldalon fejtegetik, szerintük mitől működik a bolt helyesen. A baj csak az, hogy a valós tevékenység, és a Városháza-BKK által vélelmezett cselekmények köszönő viszonyban sincsenek egymással. Semmi mást nem céloz ezen iromány, mint a felelősség alól való kibújás elég gyatra kísérletét. Nem baj! Csupán 4 évet késtek vele.

A másik cukiság a levélben csak a szokásos, a kormányra és a kormányhivatalokra való mutogatás, és a felelősség áthárítása, valamint siránkozás, hogy „nincspíz”.

A teljesség igénye nélkül. A bolt szabadjelzője, amely a legkisebb tétel az események során, egyébként maga a szabadjelző használata és annak körülményei a BTK szerinti csalás, és egyéb büntető kategóriába illeszkedik. Sebaj. A városháza jegyzője szemrebbenés nélkül leírja, hogy szerintük a szabadjelzővel minden rendben. Az már tök mellékes, hogy a taxis szervezetek által közös beadványként átnyújtott anyagban erről szó sem volt, de így legalább tudjuk, hogy a cikkeinken található, magas elérések mögött őket is tudhatjuk, azaz intenzíven követik és olvassák az oldalt. Bár ha már elolvasták, amire válaszoltak, legalább a szabadalmi hivatalt felhívhatta volna valaki, ha már minden másra lusta volt. Ott szépen elmondják neki is, a bolt még csak eljárást sem kezdeményezett a szabadjelzőjével kapcsolatban.

Volt vagy 2,5 hónapos „vizsgálat”, és a mégiscsak megszületett válasz másik kiváltó oka a városházi információink szerint a folyamatos, különféle hatóságok folyamatos érdeklődése és kérdései voltak. Jó választ a saját hibáinak halmazára ugyanis a BKK és Városháza kombó nem tudott és nem tud adni.

Igen, a Hatósági vizsgálatok a vége felé járnak, nem maradt hát más hátra, megpróbálják a felelősséget áthárítani. Csak ahogy szokták. Hiszen mindenki hülye, csak ők a helikopterek.

A „fehér” jelenséget is érintik, azt elismerve, az egykor volt rendszám levételek és bírságok a BKK közreműködésével történtek, azonban már jó ideje felhagytak ezen ellenőrzések szervezésével. Véletlenül sem esnek időben egybe a bolt látványos növekedésével, és ahogy már céloztunk rá több alkalommal, a bolt mögé épített, teljes mértékig szabálytalan autókiadó rendszerrel. Ne hatódjon meg senki, hogy a jó Poprócsi és életvidám „autókölcsönző” cégei ugyanazokon a telephelyeken voltak/vannak, mint a „bolt flottába” autókat kiadó cégek.

A válasz irományt teljes terjedelmében már nem hozzuk nyilvánosságra. Minek? A jó boltosok képtelenek két szót is értelmezni, akik pedig még bíznak, a bolt adócsaló szabálytalan ámokfutása még megállítható, bőven elég az az információ amit az utolsó pár sor tartalmaz. Igen, van még remény! Mi sosem állítottuk, hogy ne lenne. Sőt!

Lesz nektek Hungaroring, hogy ne lenne, remélhetőleg a pár fő kolomposnak itt és ott is, BKK-ban és városházán is, már a rács mögül tévén nézve. Már ha odaengedik őket!

A költői kérdés már csak az, hogy ha a bolt legnagyobb támogatójaként a BKK-városháza is eljutott odáig, hogy eljárást kezdeményeztek, milyen megállapítások és határozatok lesznek az egyébként a dolgukat végző hatóságok részéről, nem utolsó sorban ezt a dolgukat az európai irányelvek mentén végezve, hiszen az európai bíróság már nyilvánosságra hozott ítélete már mindenki előtt ismert, ahogy annak iránymutatásai is.

Még egy fontos szolgálati közlemény. Tisztában vagyunk a bolt lehetséges védekezéseivel. Most többet írtak a politikusok a városházáról, mint gondolnák. Nem kell idegeskedni, nem sok idő már és vége ennek az egész ámokfutásnak, sőt, van még adu a tarsolyunkban, de azt már csak a hatóságoknak tartogatjuk. Szintén vitathatatlan és egyértelmű hivatalos dokumentum, amely a lehetséges bolt-városháza színészkedést a végletekig semmissé teszi. Azonban, ahogy már többször céloztunk rá, mindent mi sem írunk le. Elég lesz a megfelelő hivatalok tudomására hozni.

A Városháza – BKK ezzel a mostani húzásával kinullázta magát emberileg, szakmailag, gazdaságilag, jogszabály alkalmazásból, és ami számunkra kevéssé, de számukra roppant fontos, politikailag is!

Két és fél hónap alatt nekik csak ennyi sikerült: egy vádirat és beismerés saját maguk ellen. Gratulálunk!

Még egy kérdésre választ kaptatok. Hiányoltatok aláírást. Nos! Azzal, hogy a Városháza-BKK a mi anyagunk alapján kezdeményezett hatósági eljárást, ezzel az aláíró is ő lett. Tudjátok, ugyanaz a Városháza amelyik januárban még a bolt érdekében nem emelt tarifát. Az, amelyik a „közlekedés szervezésével” éppen ellehetetleníti a taxisok életét is.