A taxisok szövetsége szerint a kerékpársávok miatt több a dugó

A taxisok szövetsége szerint a kerékpársávok miatt több a dugó
Megosztom

A cölöpökkel elválasztott budapesti kerékpársávokkal kapcsolatban kérdezte meg Metál Zoltánt, az Országos Taxis Szövetség elnökét a Magyar Nemzet.

Metál szerint a közúti forgalmi sávok szűkítésével elkülönített kerékpárosok, rolleresek miatt a többi jármű nem használhatja a kerékpárutat, ez pedig „tovább fokozza a közúti járműforgalmi dugók kialakulását”.

Minél több forgalmi sávot alakítanak át, annál több és állandó lesz a dugó – állapította meg a taxisok elnöke, aki szerint ez már most látható és tapasztalható Budapesten.

Az új kerékpársávokat először az Országos Mentőszolgálat kritizálta, mondván, nem fér el rajta úgy a mentőautó, mint előtte. A mentők közleményére Karácsony Gergely budapesti főpolgármester kabinetfőnöke, Balogh Samu reagált a Facebookon, akinek a mentők posztjához csatolt fotóval kapcsolatban is volt kifogása. „A képen látható helyen korábban parkolósáv volt, tehát parkoló autók foglalták el a sávot gyakorlatilag állandóan.”

A mentősök szerint viszont például az Üllői úton és a Váci út nagy részén eddig lehetőségük volt mindhárom forgalmi sávot kihasználni, most viszont csak kettőn férnek el. A Magyar Kerékpárosklub elnöke a Facebookon jelezte, hogy az Üllői úti kerékpársáv 2,6 méter, míg egy mentőautó 2 méter széles. Posztja alatti fényképeken az látszik, hogy még egy turistabusz is elfér rajta.

Forrás: telex.hu