Megint tréfás ellenőrzések a városban

Megint tréfás ellenőrzések a városban
Megosztom

Emlékeztek még a pár héttel ezelőtti taxiellenőrzésre a József Attilán, amikor ugyan autókat lefoglaltak, meg talán egyetlen illegális viber-überest is megfogtak, de igen érdekes jelenetek zajlottak. Például csak és kizárólag a Bolt ellenőre volt ott, aki mutogatta a rendőröknek kit NE állítsanak meg, sőt, Tóth alezredes is eleresztett pár Boltost, ne bántsák már szegényt. Mindezt persze tanúk előtt.

Aztán nemrég kijött egy csendes, békés kis közlemény a rendőrségtől, melyben a legutóbbi ellenőrzésről leírták, EGY társaság ellenőre volt kinn. Ugye, kitaláljátok, melyik? Hát persze, hogy a Mikulás, szép, zöld, Bolt feliratú kabátban.

Azért ne menjünk el jó Mikulásunk mellett szó nélkül. A hős ellenőr jómaga is jó pár autóval bír, amiket persze kizárólag a Bolthoz ad bérbe. Persze biztosan teljesen szabályosan adózik is utánuk, és minden a saját neve alatt fut, ugye? Aztán ha kikopott a korból a szegény sárga kocsi, mehet viber-übernek, illegálisan, hogy az utolsó utáni fillért is kisajtolják belőle.

Eh, ahogy Shakespeare is megmondta: Színház az egész világ. És ne tévedjetek, ebben a színházban a Bolt magyar cége nem a rendező, hanem a dramaturg szerepét játssza, hiszen mindig a dramaturg az, aki a pénzt osztja. A pénz pedig, ha kell, sok utat megnyit, és amint látszik, sok szemet becsuk.

Azért tényleg szívmelengető látni és nézni, ahogy a BKK (aki bár hatóságnak képzeli és hirdeti magát, nem az), átadja az ellenőrzést egy csak papíron, az adóelkerülés érdekében magyar, valójában külföldi magáncég ellenőrének, és a magyar rendőrség ehhez asszisztál. Pedig ott volt a polgárőr, ott volt a közterület felügyelet – csupa olyan ember, aki valóban jogosult lenne ellenőrizni.

Olyan baráti látvány, ahogy Tóth alezredes kedélyesen beszélget a Bolt ellenőrével, sőt, még nevetgélnek is, a valós ellenőrzést pedig egy magánszemély végzi, persze csak és kizárólag, ha véletlenül Boltosra ült rá a szerencsétlen próbautas. Persze, tudjuk, hogy ahogyan tolómérceszemű bandzsa hajna, úgy ők is csak és kizárólag a szeressük egymást gyerekek és a nagy baráti összeborulás jegyében szopatnak minden taxist, közben kedélyesen cseverészve, a Boltosokat kivéve. Ja, nem. A Boltost is szopatják, ha és amennyiben egyéni vállalkozó a nyomorultja.

Egyértelműen látszik, hogy a BKK és a Bolt általi ördögűzés a független szolgáltatók és az egyéni vállalkozók ellen (is) megindult. De hát nincs itt semmi látnivaló. Az adócsaló, dobós cégek a Boltnak sokkal jobban megérik, minek fizetni a nemlétező fordított áfára az egyéninek, no nem? És mindig akad, aki felebaráti szeretetből ehhez asszisztál.

Azért valljuk be, szánalmas végignézni, ahogy a magyarok adóforintjaiból így és ilyen módon végzi (??) munkáját a rendőrség és a BKK (amely nem mellesleg semmiféle hatósági jogkörrel nem bír), és hagyják garázdálkodni egy adócsaló, sunyi, alattomos, az észt „anyacég” seggébe bújó, dubajozó kotványt. Szolgálunk és védünk? Hát ez nem az.

És már értjük, hogy a feljelentések után miért tették át azonnal a nyomozást az ORFK-hoz. Ezek tényleg elfogultak, bár nem biztos, hogy ez a legmegfelelőbb szó.

Na, mindegy. Ti kerüljétek a József Attilát és ha arrafele akar menni a próbautas, vigyétek le a sínekhez, és mutassátok meg neki, hol legyen öngyilkos, ha ilyen söpredék céget, mint a BKK szolgálni tud.