Újra mesél a pesti taxi(s)

Újra mesél a pesti taxi(s)
Megosztom

Újabb cikk jelent meg a már citált hírportálon. Végre valaki, aki(k) folytatja(k), amit elkezdett/elkezdtek. Reméljük, nem hagyják abba, ahogy azt sokan mások tették korábban.

 

Az első és második részben beszámoltunk a BRFK és a BKK alkalmazottainak visszás ellenőrzési rendszeréről a piacvezetővé avanzsált, nagyon zöld taxis cég érdekében. Most jöjjön a beígért folytatás, néhány szaftos részlettel.

Taxis informátorunk állítása szerint nem egy olyan taxis van, aki a BKK taxiellenőrzésének vezetője, dr. R.H segítségével került a menő céghez, de adott esetben akár onnan ki is, ha a barátságnak vége szakadt, vagy az érdek már nem egyezett. Feltűnően bensőséges munkakapcsolat alakult tehát ki a cég vezetése és az ellenőrzésére kijelölt szerv között. Persze a szívességért szívesség jár vissza -ez már csak így szokott lenni.

Azonban ennél sokkal rosszabb a helyzet. A nagyon biztonságos piacvezető cég, amely látványos együttműködést folytat a BRFK-BKK ellenőrzési szervekkel, talán mégsem annyira biztonságos. Az persze csak egy egyéni vélemény, hogy több rendőr ismerős sem engedi, hogy leány gyermeke a hétvégi éjszakai buliból ezen cég taxijával menjen haza. Ennél sokkal érdekesebb az, hogy ezen társaság soraiban „szolgáltat” pl. a Makai klán néhány súlyos bűncselekménnyel vádolt tagja is. A BRFK előtt jól ismert név, hiszen egyes sajtóhírek szerint a teljes fővárosi drog– és prostituált piac jelentős része a kezükben van, és nem kevés cikk született kegyetlen módszereikről.

Egy 2020-ban, a klánhoz tartozók által meggyilkolt, és a klán más tagjai által kifosztott milliárdos vállalkozó, M.I. ügyében már több mint egy éve tartanak a bírósági tárgyalások, korábban szinte minden média foglalkozott az üggyel, felemlegetve, hogy a kifosztott és gyógyszerekkel elkábított vállalkozóra egy klántag gyújtotta rá a kastélyát.

 

 

Ám az, hogy elkezdődtek a tárgyalások azt is jelzi, a gyanúnál már jóval többről van szó, hiszen a rendőrség a nyomozati anyagot átadta az ügyészségnek, és a vádemelés is megtörtént. A vád szerint a hírhedt M. klán két tagja, M. Zsolt és K. József voltak a gyilkosság elkövetői, ők ketten már évek óta őrizetben vannak.

Az üggyel kapcsolatban kifosztással, csalással, lopással vádoltak szabadlábon védekezhetnek, így a fővárosból a pécsi bírósági tárgyalásokra szabadon utaznak. Ez az utazás esetükben akár igen költséges is lehetne, hiszen rendre taxival kivitelezik, azonban az üzemanyagköltségen kívül sok költségük már nincs, hiszen a vádlottak éppen aktuális egyike rendre a nagyon biztonságos cég taxijának sofőr üléséről száll ki.

Tovább….