Niedermüller és „kulturális negyede” a bankautomaták árnyékában

Niedermüller és „kulturális negyede” a bankautomaták árnyékában
Megosztom

Na, hát úgy látszik, nem csak mi foglalkozunk taxis kérdésekkel, hanem a sok himi-humi már másoknak is szúrja a szemét. Szóval megint találtunk egy cikket, igaz, csak a végén van némi taxi emlegetés, meg valahol középtájt a kiscsaládos csoportos üzletben érintőlegesen, de azért – legalábbis szerintünk – megéri elolvasni. Aztán remegve várni a következő részt.

Szóval jöjjön a cikk és a záró mondata:
A következő részben folytatjuk, kitérve arra, hogyan kell értelmezni Niedermüller azon kijelentését, miszerint MINDEN taxis bűnöző, és miért folyik a taxis ördögűzés a városban a fővárosi önkormányzat és a balliberális kerületek részéről. Igen, ezzel is foglalkoznunk kell, hiszen az éjszakai élet megkerülhetetlen és kihagyhatatlan része a taxi. Azért itt jelezzük, a kártyalehúzó bizniszben érintettek mostanában ne aludjanak nyugodtan.

Cikksorozatunkat ígéretünk szerint  folytatjuk. Stábunk egy rövid séta keretében megvizsgálta, hogy Niedermüller Péter, hetedik kerületi polgármester előző választási kampányban tett ígéreteit hogyan és miként tartott be, mi lett munkássága végeredménye, különös tekintettel a bulinegyed kulturális negyeddé alakítására vonatkozó ígéreteire. És erre el is költött csekély 200 millió forintot.

Ám mielőtt nekikezdenénk a témának, emlékezzünk meg Kiss Ambrus alpolgármester 2022-es, elhíresült álláspontjáról, mely szerint mivel a reptéri buszokat 84 %-ban a külföldiek használják, így az akkori 50 % körüli jegyáremelés lazán belefér, hiszen a turisták zsebe elbírja ezt. Higgyék el, a főváros balliberális berkeiben erősen gyökerező ezen nézet igen fontos lesz a későbbiekben!

Mindez ugyanis nem más, mint a hazánkba látogató turisták nyílt átverése, azaz – nincs rá szebb szó – lehúzása! Úgy látszik, a turisták lehúzását a főváros és a baloldali vezetésű kerületek már intézményesítetten végzik. Az, hogy ennél is van lejjebb, az alábbiakból kiderül.

Kezdjük hát Niedermüller tevékenységének aprólékos elemzését a legelején. Mindenáron meg akarta szüntetni a buli negyed létezését, helyette „minőségi kulturális központot” ígért a hetedik kerület területén. Ez azért láthatólag nem igazán sikerült, hacsak  a jelenlegi állás szerinti a kuplerájok, kábítószer kereskedelem, lehúzások és hasonló tevékenységek a balliberális olvasatban nem tartoznak egy Európai Unió-kompatibilis  kulturális fogalmi körbe.

Az előző cikkünkben már érintettük, hogy a belvárosi szórakozóhelyeken milyen visszásságok tapasztalhatók a bankautomatákkal és  a lekövethetetlen hátterű, ezáltal bizonytalan adózású kártyalehúzókkal összefüggésben.  Nem kellett sok idő, találtunk még bőven kivetni valót ezekkel a banki eszközökkel kapcsolatban.

Tovább…..