Megy a Bolt?

Megy a Bolt?
Megosztom

Megy! Legalábbis úgy néz ki. Írtunk is már a trükkös cégekről…. Egy tegnapi dátummal jegyzett iromány szerint mindenképp.

Azért összefoglaljuk. Jelen pillanatban a főváros utcáin szaladozik pár Bolt csilláros taxi, ha pedig épp nem voltak a napokban BKK minősítésen, akkor még szabálytalan reklámmal is megspékelve!

Sejtésem szerint jelenleg is a különféle erre hivatott szervezetek a reptérnél próbálják megtakarítani a piacot, csak úgy tiszta utat biztosítandó a Főtaxinak. Természetesen az első számú közellenség a „freelancer”, legyen és dolgozni vágyjon a város területén bárhol (is)!

Oldalunkon a napokban már publikáltuk a hatodik éve tartó „rendrakás” néhány szép példáját, de nézzük, hol is tartunk az „utcai zenészek” szemével nézve, és néha még látva is a dolgokat.

Nos, jelenleg van egy töketlen, vízfejű, szabályozatlan, de legalább szent áhítattal garázdálkodó BKK. Van pár mindent leszaró fuvarkufár, akiknél jellemzően két év alatt „takkdíjj’ formájában ott marad egy felszerelt taxi ára, úgy nagyjából a semmiért. De erről úgyis írunk még estére, a többi zseniális húzásukat most hagyjuk – egyelőre.

 Van egy töketlen NKH, akik a „nem látva a fától az erdőt” szindróma mentén serénykednek a rendrakás szellemében. Megjegyzem, ez rosszabb, mint a kialakult helyzet mutatói alapján a Stockholm Szindróma, már csak azért is, mert az utóbbinál nem önkéntes a döntés.

Van még értelmi fogyatékos politikai akarat. Elnézést kérek a politika- és pártfüggő sorstársaimtól, de az emberek tudatos nyúzását nem tudom másként aposztrofálni, sőt, még talán visszafogottan is jellemeztem.

Van továbbá lehetőség 10 – 15 órát dolgozni, kinek hogyan sikerül ugyebár a leadókon, egyéb kötelezettségeken kívül a kiflivégre valót megtermelni. De legalább van megkönnyebbülés, amikor a kivetett sarcokat (takkdíj, biztosítások, droszt adó (vagy mi) stb,) sikerül kicsavarni a brifikből. Utána már minden mindegy.

Van végezetül egy ideggyenge, fémes színben tündöklő Zoltánunk, a megfelelő média háttérrel. Csak úgy, mert őrá aztán mindenképpen szükség van! Mondjuk saját véleménye szerint valóban…

Valamiért a taxis vizsgacuccban szereplő kérdések egy része jut eszembe erről az egész sztoriról. Nevezetesen az, hogy a kérdés szerint valami kötelező-e…, a helyes válasz erre pedig az, hogy nem, de a helyi önkormányzat kötelezővé teheti és/vagy előírhatja. Ilyenek például a méltán „közkedvelt” POS terminálok, melyekkel kötelezővé tették az országot legalább tizenöt éve fosztogató bankrendszer számára is a taxis üzletágból jutó, több oldalról húzható sápokat. Hasonló okosság az online pénztárgép, a kötelezővé tett tablet vagy okostelefon, de már tényleg nem sorolom.

Nem sorolom tovább, mert minek? A problémák ismertek, meg a csendes belenyugvás is. A lázadás napjainkra kimerül egy-két közösségi oldalon való morgolódásban. Hogy hű legyek a tegnapi példához: a pornófilmen nevelkedett nemzedék már lázadni is csak a monitor előtt mer, csendesen suttogva, hogy „üss, domina, üss””. Nehogy már az asszony, a gyerekek – vagy mások – felébredjenek.

Taxis Tivadar