Most mi lesz a 10 évnél idősebb taxikkal?

Most mi lesz a 10 évnél idősebb taxikkal?
Megosztom

Az alábbi email körüzenet ment ki a napokban az érintetteknek. Ehhez csak annyi hozzáfűznivalónk van, hogy legjobb tudomásunk szerint Vitézy Dávidnál pattog a labda, aki 13 éves korhatárt támogat. Az ügy visszakerült miniszteri szintre, és a jogszabályalkotás keretein belül mozog. Az emailben szereplő októberi határidő akár reális is lehet. Az infók nem biztosak, de bízzunk a legjobbakban.

„Tisztelt Címzettek!

Az általunk közösen támogatott javaslatot -mely a taxik 10. éves kivezetési idejének hosszabbítására, azaz módosítására irányult – a BKIK már 2022. tavaszán levélben megküldte az ITM vezetőinek.

Mivel a választások előtti és utáni időszak, telis tele volt és van megannyi megoldásra váró üggyel és problémával, nem segítette a rendeletalkotási folyamatok számunkra kedvező felgyorsítását az utóbbi hónapokban.

Szeretnélek ezúton tájékoztatni Benneteket, hogy a szakminisztérium is támogatja a 10. évnél idősebb taxi járművek kivezetési idejének módosítását, mely a közeljövőben a Kormány Kabinet elé kerül, mely a Kormányülés előtti utolsó szűrő.

Ha a Kormány elfogadja  az ITM javaslatát és dönt a módosításról, akkor azt a Magyar Közlönyben remélhetőleg már októberben olvashatjuk.

Üdvözlettel

Metál Zoltán/elnök”