Szaracénok támadása

Szaracénok támadása
Megosztom

Eskü, sírunk a röhögéstől. És még tudják fokozni.  Írtuk, hogy magyarul se tudó gyerek jelentkezett Bolt taxisnak. Hát mi másnak. Tolmáccsal ment a papírokat intézni. Kiraktuk a hírt, felpörgött a dübörgő taxispiac népe. Beütött a rinya.

És hát van benne igazság. Mióta bedübörgött a Bolt, igazi bolt lett, ahol mindent is lehet venni. A borsodi, szabolcsi és józsefvárosi piacról érkezett brazil gépsornak hála van napszemüveg és parfüm, helyenként és a bevállalósabbaknál drog és prosti, de ahogy a határokon átívelő információs szolgáltatást szépen ide is betolják egyre agresszívabban, már nem csak a határokról hozzák majd a migránsokat – már akit meg nem fognak -, hanem egyéb importból is. Hiszen aki svéd cserediákként, netalán Kenyában, Nigériában vagy Dél-Afrikában Boltos, az itt is közvetíteni akarja az információs szolgáltatását, ami ugyebár sehol a világon, így ott sem taxi. Na, de mindegy. Ezeknek is mindegy, hogy két kerék vagy négy, bringa vagy kocsi, a lényeg az app és az információs szolgáltatás.

A – jelen esetben – Fülöp szigeteki szappanopera tovább folytatódik, és feltehetőleg Sabjányi barátunk Woltból Boltba importált üdvöskéje ha magyarul nem is tud, vagy épp csak gagyog, gyorsan megtanulja beírni az app-ba a Dessewfy, Lechner Ödön, Than Károly utca nevét. Hiszen nem kell itt se helyismeret, se vezetni tudás – sokszor elgondolkodunk, hogy a khm…. gyorsítóval hajtó sofőröknek honnan van nemhogy PAV2-je, de egyáltalán jogosítványa -, hiszen az app az Isten, az végzi a határokon is mélyen átívelő információs szolgáltatást – valós taxizás, helyismeret és biztos vezetni tudás nélkül. De hát jól van az úgy, a Wolt futár se mind tud magyarul, a Boltosnak miért kellene?

Majd ez az Isten barma is megy keresztül-kasul mindenen, ahogy Woltos korában megszokta, mert az app itt is hajtja a belét, hogy sok címre érjen röpke idő alatt. Nem számít se Isten, se ember, se kutya, se gyerek, se járda, se park, vezet az út átfele mindenen. Ja, bocs. Itt se cibetmacska, se oroszlán, se zebra. Biztos ez a fura.

Szóval készülnek és felkészülnek a Boltosok is, hamarosan le lesznek cserélve éhbérért robizó harmadik világbeli sofőrökre.

 

És hogy ne unatkozzatok ti se ma este, hozunk még egy filmet. Imádjuk ezt a jelenetet. Olyan szép sárga az az autó. Lehet, nem is a déli határra kellene az a fránya kerítés, hanem a Bolt, no meg a Wolt köré…. Nehogy határokon átíveljenek nekünk pár migránst – innen és onnan is….