Elesett Budapest közlekedése a tanév első napján

Elesett Budapest közlekedése a tanév első napján
Megosztom

Pedig még tanév sincs, csak egy szimpla tanévnyitó volt. Szóval KariGeri megint nagyot alkotott, és újabb bosszút állt az általa hőn utált autósokon. Szerinte még a hűtőszekrényt és a bútort is biciklivel kellene szállítani, mert valamiféle kétkerék fétise van a szerencsétlennek.Legalábbis azt hiszi, az IQ mínuszos nyomorultja, mert a benzingőzt és a bűzt mindenki más is szívja. Biciklis, gyalogos, ott élő.

Nem baj, majd jön megint egy tornából felmentett Momentumos hülyegyerek, centivel és egyéb mérőeszközökkel, és megállapítja, hogy jól van az úgy, mert ez EU utalta a zöld városok lóvét, a többi meg nem számít. Azzal pedig – jó szokásuk szerint – igen alternatív módon számolnak el, vagy leginkább sehogy.

A BKV jegyek persze drágulnak, a benzin is, a taxi menjen csak ugyanannyiért. Mert az is jól van úgy. Na, de jöjjön a mandiner.hu cikke.

Rengetegen ültek autóba szeptember 1-én is, s ez bizony a forgalmi adatokon meglátszódott. Az agglomerációs településekről fővárosba tartó útvonalak (Bécsi, Szentendrei, Veres Péter, Üllői és Szerémi út), a pesti és budai rakpart, illetve a Hungária–Könyves Kálmán körgyűrű mellett az oktatási intézmények környékén is megélénkült a forgalom.

Új torlódási gócpont lett az említett Üllői út

– a Kálvin tértől majdhogynem a Népligetig –, ahol a korábbi buszsáv helyett kerékpárútvonalat létesített a Karácsony Gergely vezette főváros. A nagykörúti torlódásokban is közrejátszanak az egykoron ideiglenesnek kikiáltott biciklisávok.

Pestről Budára ugyancsak nem könnyű átjutni autóval. A Lánchíd lezárása azonban nem pusztán a „tranzitforgalomnak” tett keresztbe, de a belvárosi forgalmat is jelentősen lelassította.

Emellett szeptembertől számos változás történt, ami érinti a tömegközlekedőket, autósokat. Ezeket a Magyar Nemzet gyűjtötte össze.

Emelkednek a például közlekedési büntetési tételek. Mostantól 39 ezer és 390 ezer forint között szóródnak a gyorshajtási bírságok. Behajtási tilalom megszegése 39 ezer, a kötelező haladási irány megszegése 65 ezer forintos büntetést von maga után. Természetvédelmi övezetbe engedély nélkül behajtás esetén 195–390 ezer forint a büntetési tétel. A leállósávban való haladás 130 ezer forintos bírságot jelent.

Megemlítendő ugyancsak, több mint egy évtized után drágulnak egyes BKK-vonaljegyek: a vonaljegy 450, a fedélzeti vonaljegy 600, illetve a gyűjtőjegy 4000 forintba kerül szeptember 1-től.