Seggnyalás – level UP

Seggnyalás – level UP
Megosztom

Újabb fizetett hirdetést olvashatunk, ezúttal a hvg.hu oldalain. Lehet, lassan olcsóbb lenne a Boltnak a jogszabályokat betartva fizetni az adókat, egyebeket, mert így már sokba lesz minden újságírót és médiát (is) megkenni, hogy fussa egy kis kólára, erre-arra-amarra. De ha nekik ez így jó….

Azt már csak halkan súgjuk a veretes firkásznak, hogy olyan, hogy taxi kijelző nem létezik. Amire ő, mint költő gondolt, az a szabadjelzőnek nevezett tárgy. Tudják, az, amit tolómérceszemű bandzsa hajna megtekintéssel megszakértett, amolyan mérnöki tervrajz és szabadalmi eljárás helyett, és amit pár Stockholm szindrómás összekever a betűméret miatti kamu perrel, melynek teljes, közel kétéves időtartama alatt a Bolt a szabadrablást csúcsra járatva engedélyek nélkül szolgáltatott. De persze tudjuk, ott nem kellett fizetni, csak a két szép szemükért tették. Hans Christian Andersen pedig sírva könyörög a receptért, hogyan kell olyan mesét írni, amilyet tolómérceszemű üdvösként letolt – persze ingyen és bérmentve 😀 😀 😀 – mindenkit torkán.

Ki veszít a Bolton? – újra összefeszül a régi vágású taxi és az újhullám

 

Az észt hátterű Bolttal nem lesz olyan könnyű dolguk a fővárosi taxisoknak, mint a hét éve elzavart Uberrel.

Hívok egy Ubert – mondja Budapestre érkezve a Russian Doll (magyarul: Végtelen matrjoska) című amerikai Netflix-sorozat főszereplője a jórészt hazánkban játszódó második évad egyik részében. A magyar nézők kesernyés mosollyal gondolhatták: az nehéz lesz. Ugyanakkor már a környező országok valamelyikéből érkező látogató is ilyen reflexekkel kaphatja elő a telefonját a magyar fővárosban. Ő végül jó eséllyel egy Bolt taxiban köt ki: ezt ajánlják első helyen Uber helyett a külföldi oldalak, ezt dobja ki a Google térképe.

A cég a magyar fővárosban már piacvezetőnek számít, a „hagyományos” taxitársaságoknak ez láthatóan szúrja is a szemét. Ám hiába a jelentős lobbierejük, az észt hátterű céggel aligha tudnak olyan könnyen leszámolni, mint hét éve a fővárosban az akkoriban szintén népszerű Uberrel. Az amerikai közösségi fuvarmegosztó app ugyanis a tavaly kiszivárgott levelezései szerint pontosan tudta, hogy számos országban minimum jogi szürkezónában dolgozik.

Ezzel szemben a fővárosi taxispiacot ellenőrző Budapesti Közlekedési Központ (BKK) idén nyáron is megerősítette, hogy a Bolt jogszerűen működik. Ez az ügy is jól mutatja, hogy hazai konkurensei mindenáron igyekeznek fogást találni a cégen, hiszen az Országos Taxis Szövetség (OTSZ) az autók tetején lévő szabadjelző kis- és nagybetűhasználatát támadta. Mondván: nem így jegyezték be a Boltra vonatkozó védjegyet.