Túl a csúcson

Túl a csúcson
Megosztom

(A nyitóképhez: „A valódi elkövetők – ld. Kennedy ügy – tíz perc múlva kiterítve feküdtek a sivatagban. – Ez igaz? – Persze. Még megvannak az ásók.”

Avagy amikor a pofátlanság csúcsra jár.

Amúgy tök jó, mert a Bolt – nyilván nekünk köszönhetően – tonnaszám önti a pénzt reklámokba, sajtóközleményekbe, vásárolt PR cikkekbe, fenyegetésekbe, és ezen keresztül az önfényezésbe. Ennyi energiával akár már szabályosan is dolgozhatnának, ha mondjuk az észt taxi lenne, és nem lenne kizárva tevékenységükből a fordított adózás alkalmazása, valamint a közlekedési szolgáltatások köréből a határon átívelő szolgáltatás. De hát mit nekik EU, meg jog, meg törvény. Persze csak azzal együtt, hogy van, aki az engedélykiadásoknál és a valós működésnél is bandzsa szemmel félrenézett.

Kinyomott egy közleményt a BRFK, igaz, még augusztus 24-én. A Boltnak ma jutott eszébe megosztani, némi felvezetéssel, melyben megpróbálja habosra szopni a BRFK tuc-tucját, hogy persze minden mennyire fasza, minden rendben volt. Igen, szerintük minden nagyon szép, minden nagyon jó, minden a legnagyobb rendben. Tudjuk. Ezért kell fizetni az újságíróknak és ezért kell fenyegetni is kicsit őket. Így megy ez Boltéknál. Igaz, radírpók bealudt és a kommenteket elfelejtette törölgetni, a mázlijuk csak az, hogy aki odaírhatta volna, hogy vélhetőleg égetően fontos volt seggnyalás, így a vizsgálatok közepette, az éppen leesett mind a székről a röhögéstől. Hiszen vagyunk páran, akik pontosan tudjuk, hogy a BRFK állományában is vannak autó bérbadóik, tudunk olyanokról, akiknek 3-4-5 tucat autója van strómanok nevén, és zsebbe szedi a lóvét. Persze a NAV őt nem vizsgálja, mert ott is tudunk olyan potentátot, akinek még az ötnél is több tucat kiadó autója van, szintén zsebbe (na, nem az övébe, erre ott vannak a csajai) a heti 70-80 ezer, plusz a többi költség, például a tízezres (szigorúan lekövethetetlen, külföldi bankoknál jegyzett) kártyalehúzó díjak, a maguk után fizetett adók és járulékok, és egyéb nyalánkságok.

Szóval a pofátlanság tényleg csúcsra jár. Főleg, hogy annyira rendben volt minden, hogy szintén tucatszám rúgták ki a sofőröket (több volt az, mint a komment szerinti száz), volt, aki elszaladt a rendőr elől, a szép, zöld, Bolt felirattal világító autót hátrahagyva, merthogy neki nem, csak a pereputtyának volt engedélye. Sőt, annyira rendben volt minden, hogy volt Boltos, akinek az appban tíz fuvarja volt, de az órában egy sem, de a hülyéje nem vitte a balhét, mert neki az autókiadója adta így az ukázt. És akkor a Hungaroringes, jó pénzért vett PR cikkről ne is emlékezzünk meg, mert aszerint is rendben volt minden, sőt, még annál is nagyobb rendben, valahogy mégis hirtelen frissíteni kellett az állományt, a megbukottak és kirúgottak helyett.

Hozzatok még fel sok IQ betyárt Nógrádból, Borsodból, gyorsan bedöntik a rendszert. Csak azt ne kérdezze meg tőlük senki, ugyan honnan lett pár hét alatt jogsi, PAV, miegyéb. Biztos a Bolt Academy ebben is csúcsprofi.